994 total views

Activitatea Asociaţiei Zona Metropolitană s-a curmat brusc la nici doi ani de la înfiinţarea ei de către fostul primar Emilian Frâncu care a înfiinţat-o artificial prin cooptarea unor localităţi aflate la cel puţin 70 de km de municipiul reşedinţă de judeţ.

Luni 29 iunie, a avut loc a treia şedinţă organizată special pentru declanşarea procedurii de desfiinţare. Din cele 18 primării înscrise doar 8 au răspuns convocării.
În cadrul şedinţei s-a decis angajarea unei firme specializate pentru executarea unui audit în vederea dizolvării Asociaţiei, suma stabilită pentru plata expertului a fost de maxim 2.500 lei. Primarul Gigi Matei a precizat că toate cheltuielile privind procedura de dizolvare a Asociaţiei vor fi suportate de Primăria Râmnicului, urmând ca suma de 137.000 lei rămasă în contul Asociaţiei să fie împărţită primăriilor în funcţie de cotizaţiile plătite. Mandatul actualului director a fost prelungit până la desfiinţarea Asociaţiei Zona Metropolitană.
Motivaţia desfiinţării Asociaţiei a fost adusă la cunoştinţa membrilor încă de la începutul acestui an: ,,Cu toate că în vederea desfăşurării activităţii Asociaţiei au fost adoptate hotărâri ale Adunării Generale a Asociaţiei cu privire la desemnarea preşedintelui Asociaţiei şi la modificarea cotizaţiilor iniţiale ale membrilor asociaţi, acestea nu au fost duse la îndeplinire de către directorul general al Asociaţiei prin întocmirea unor acte adiţionale la Statut şi depunerea acestora la Judecătoria Rm. Vâlcea, pentru validarea acestor modificări. În acest fel, practic, conducerea deliberativă a Asociaţiei a fost pusă în imposibilitatea realizării obiectului şi scopului Asociaţiei”, se arată în motivarea proiectului de hotărâre

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.