232 total views

…unde urmează a fi amplasate, în 4 locații, 7 stații de încărcare a vehiculelor electrice? 1.456.270 lei este valoarea proiectului de finanțare, din care doar 145.627 lei este contribuția de la bugetul local.

Așadar, pe data de 8 octombrie a fost avizat proiectul depus de UAT Râmnicu Vâlcea, un proiect, de altfel, care ar fi util oricărui oraș. Cu această ocazie executivul local a dat publicității informația despre această reușită, dar în opinia noastră cam incompletă. Am fi dorit să vedem în conținutul comunicatului oficial și câte mașini electrice există în municipiu. Pentru că indiferent că vorbim de proiecte cu finanțare de la bugetul local, bugetul de stat, fonduri europene ori alte surse de finanțare, orice proiect trebuie să fie sustenabil pentru a fi bugetat.

Acum, dacă proiectul a fost avizat, contrar titlului, până la finanțare mai sunt pași de făcut. Cu toate astea, nu dorim să fim cârcotași, dar considerăm că era un lucru foarte important de menționat în comunicat. Cu siguranță dosarul pentru finanțare depus de municipalitate, pentru aceste stații de încărcare, are o expunere a numărului de mașini electrice care rulează pe străzile orașului și nu numai. Cât despre amplasarea lor, municipalitatea a luat în calcul 4 locații foarte bune. Pentru cele două stații care vor fi amplasate pe Splaiul Independenței, probabil s-a luat în calcul și „autostrada” pe care administrația o are în atenție ca viitor proiect.

Comunicat

„Primăria Râmnicu Vâlcea a obţinut peste 1,3 milioane de lei de la Fondul de Mediu pentru 7 staţii de încărcare vehicule electrice în municipiu

Comitetul de Avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu a avizat proiectul depus de Municipiul Râmnicu Vâlcea pentru instalarea în oraş a 7 staţii de încărcare a vehiculelor electrice. Dosarul de finanţare pentru acest proiect a fost depus de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea în luna decembrie a anului trecut în cadrul ”Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţă de judeţ”. Valoarea eligibilă a proiectului este de 1.456.270,05 lei, valoarea nerambursabilă fiind de 1.310.643,05 lei. Cele 7 staţii sunt staţii de încărcare rapidă şi vor fi amplasate în parcarea de pe Splaiul Independenţei (2 staţii), în parcarea Spitalului Judeţean de Urgenţă (2 staţii), în parcarea Ştrand Ostroveni (2 staţii) şi în parcarea din zona Sălii Sporturilor ”Traian” de pe bd. Nicolae Bălcescu (o staţie). În cadrul programului sus-menţionat, Râmnicu Vâlcea este cea de-a cincea reşedinţă de judeţ din ţară (după Zalău, Piatra Neamţ, Piteşti şi Târgu Jiu) careia i s-a aprobat finanţarea acestui proiect”.

Concluzia?

Deși se menționează că „Primăria Râmnicu Vâlcea a obţinut peste 1,3 milioane de lei de la Fondul de Mediu pentru 7 staţii de încărcare vehicule electrice în municipiu”, Primăria nu a obținut 100% finanțarea pentru că nu a semnat nici contractul, reiese clar din comunicat că proiectul a fost doar avizat și nimic despre un contract semnat. De avizat se avizează multe, dar la final, tot multe rămân doar avizate.

Sfătuim „biroul de presă” să se joace electoral cu titluri reale, nu ireale.

Așteptăm comunicatul cu semnarea contractului!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.