213 total views

Ediția 2019 a evenimentului de marcă al Camerei de Comerț și Industrie Vâlcea – Gala Economiei Vâlcene a avut loc, vineri 11 octombrie, eveniment ce aduce laolaltă oameni de afaceri, politicieni, jurnaliști, dar și reprezentanți ai administrației publice locale – prefect, primar, președintele județului ori directori de instituții.

 

Gala are ca scop premierea societăților comerciale care, într-un an de activitate, au rezultate notabile, fiind, în urma acestora, premiate într-un cadru festiv. Anul acesta au fost premiate peste 1000 de societăți vâlcene, dar și firmele care au împlinit 25 de ani de activitate.

Un domeniu premiat a fost și cel de cercetare-dezvoltare și astfel Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice – I.C.S.I. – a ocupat locul I, în baza rezultatelor financiare din anul 2018. Activitatea desfășurată de I.C.S.I. a fost încununată de următoarele premii, distincții și diplome: Locul 1 în Topul Firmelor Vâlcene și Distincție de Excelență.

 

Despre ICSI Rm.Vâlcea

Institutul este implicat activ în cercetarea românească prin realizări valoroase, precum: elaborarea și industrializarea tehnologiei de producere a apei grele în România; dezvoltarea unei tehnologii de separare a deuteriului și tritiului din apa grea, ce a permis transferul tehnologic către CNE Cernavodă; proiectarea primelor echipamente produse de Europa pentru reactorul de fuziune ITER; dezvoltarea unei baze flexibile de investigare a materialelor la temperaturi criogenice; dezvoltarea unor concepte proprii de protecție activă a mediului și de creștere a siguranței alimentare; obținerea unor tehnologii inovatoare în domeniul tehnologiilor energetice bazate pe hidrogen si surse regenerabile de energie. http://www.icsi.ro/

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.