2,558 total views

Simona Halep s-a hotărât să dea cărțile pe față și să spună că trebuie să se opereze, întrucât nu se simte deloc bine pe teren din cauza unei probleme pe care o au majoritatea oamenilor: deviație de sept. Dacă în cazul persoanelor obișnuite, care fac sport doar atunci când aleargă după mijloacele de transport în comun, acest lucru nu reprezinta o problemă, pentru un sportiv de performanță este un obstacol care trebuie neapărat înlăturat, întrucât îl împiedică să aducă în plămâni cantitatea necesară de aer pentru a susține un efort intens.

simona halep

Sursa: https://www.flickr.com/photos/fallout/21959669934

Tenismana din România, care ocupă în prezent locul 2 în ierarhia mondială, a lăsat impresia că nu are o astfel de problemă până acum, declarându-se pregătită să concureze la Australian Open, în acest an. Ea a pomenit în treacăt de un „nas înfundat”, dar a pus respectiva problemă pe seama aerului condiționat din camera de hotel, având în vedere că la Melbourne sunt minimum 30 de grade Celsius în luna ianuarie. Halep nu a scos niciun cuvânt despre deviația de sept care îi creează disconfortul pe teren, lăsând impresia că va face un turneu excelent la Antipozi.

„Mă simt bine, sunt pregătită și încrezătoare”, declarase ea înainte de începerea competiției, spre bucuria fanilor săi care așteaptă de vreo doi ani ca favorita lor să dea lovitura la un turneu de Grand Slam, după ce în 2014 a jucat finala de la Roland Garros. Mai mult ca sigur, Halep a încercat prin declarațiile sale să nu trezească nicio suspiciune în rândul adversarelor, care pot profita de orice slabiciune a jucătoarei ce se află de partea cealaltă a fileului. Chiar și așa, Halep a pierdut în manșa inaugurală contra chinezoaicei Shuai Zhang, iar acum a fost nevoită să facă anunțul. Știind că suporterii din România își puneau mari speranțe în ea pentru întâlnirea din Fed Cup contra Cehiei, una așteptată cu mare interes și de amatorii de pariuri sportive, Halep a mărturisit că nu poate ajunge la Cluj-Napoca decât, eventual, în calitate de suporter, pentru a fi alături de colegele sale de la națională.

garbine muguruza

Garbine Muguruza, numărul 3 WTA.

Sursa: https://www.flickr.com/photos/43555660@N00/14360052458

Fostul mare tenisman Ilie Năstase spune că Halep nu și-a ales cel mai bine momentul în care să se opereze, întrucât îi va lua cea vreme până își va reveni la forma sa de vârf, iar asta înseamnă să alunece în clasamentul WTA. Pe lângă întâlnirea de Fed Cup, Simona va rata turneele de la Dubai și Doha, dar speră să se recupereze la timp pentru a putea lua parte la turneul de la Indian Wells. Aceasta este o competiție extrem de importantă pentru Halep, întrucât ea este campioana en titre, astfel că are de apărat foarte multe puncte.

Momentan, jucătoarea în vârstă de 24 de ani primește numai vești bune din partea marilor sale rivale, întrucât Garbine Muguruza (3 WTA) și Maria Șarapova (5 WTA) au fost la rândul lor eliminate destul de devreme la Australian Open. Singura care i-ar putea amenința locul 2 în viitorul apropiat este poloneza Agnieszka Radwanska (4 WTA), cea care s-a calificat deja în semifinalele turneului de la Melbourne. Halep nu trebuie să se gândească, însă, la tot felul de scenarii în perioada următoare, întrucât important este să revină pe teren sută la sută refăcută.

articol scris de Gabriel Murgu

 

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.