222 total views

Gutău are memoria afectată, a creat o panică în mediul economic și un conflict social la nivel de municipiu, nu este în măsură să mai afișeze o atitudine golănească și arogantă, un exemplu de neurmat, iar bugetul prezentat nu conține nici un proiect de anvergură care în timp să creeze plusvaloare.

Liberalii municipali continuă critica asupra proiectului de buget întocmit de administrația Gutău, iar singura concluzie pe care o trag, din prezentarea în bătaie de joc, este că pe lângă faptul că are greșeli elementare de calcul, râmniceanul contribuabil merită un cu totul alt respect pentru efortul pe care-l face de a susține financiar administrația Râmnicului. ”Continuăm lupta pentru a crește transparentizarea cheltuielilor publice la nivel de primărie și vom insista până la capăt să se revină la nivelul taxelor 2017, deci să avem o altă formă de buget”, a precizat Victor Giosan, președinte PNL municipal.


Giosan: în ultimii ani observăm excedente cronice uriașe ale administrației locale. Ele sunt și la sfârșitul anului 2016 și la sfârșitul anului 2017. Acest lucru înseamnă două lucruri: primăria nu e în stare să cheltuiască banii sau primăria are prea mulți bani. Ori una, ori alta. Ori dacă în ambele situații, atunci de ce să suporte populația municipiului intregul efect al ”revoluției fiscale”?


Miza reală – cele 24 ha teren de la Vlădești

Însă, cu privire la soarta celor două licee, liberalul Giosan confirmă poziția pe care au avut-o din vara anului trecut, dar din păcate observă că este vorba de o politică națională de reducere a numărului de instituții școlare, iar aceasta fiind destul de controversată ar merita mult mai multă atenție pentru a vedea în ce măsură corespunde unor nevoi reale sau dacă este tot o măsură disperată adoptată pentru a mai reduce din cheltuieli publice. ”Legat de acest subiect trebuie să fim conștienți că miza principală de fapt este terenul de la Vlădești de 24 ha și vreau să fac o afirmație foarte clară și netă: indiferent cum se va rezolva problema, PNL va fi extrem, dar extrem, de atent asupra proiectului sau a ceea ce se dorește a fi dezvoltat în acea zonă. În opinia noastră, acolo este miza reală și dacă vorbim de lipsă de transparență de pe urma bugetului nu aș vrea în nici un fel să avem aceeași lipsă de transparență provitor la acel proiect”, mai spune Giosan.

Bogdan Popescu: cât de atractiv mai devine Râmnicul din punct de vedere investițional în condițiile în care impozitul la teren crește cu 97%?

”Dezbaterea bugetului local a fost una ca în ferma lui Orwell, unde ne aducem toți prietenii să-i înjure pe cei care au o altă părere decât părerea celor care conduc în momentul de față primăria Râmnicului”, opinează liberalul Popescu Bogdan. Referitor la mărirea taxelor și impozitelor, acesta susține că ”pe calculele făcute de contabilitatea lui Gutău , impozitele pe clădirile funcționale și nefuncționale a crescut uniform cu 430%, diferențele de impozitare față de anul 2017 fiind pentru 2018 aproape de nesuportat. În Piața Simian, cei care desfășoară activitate de orice natură au creat 1000 de locuri de muncă. Una dintre soluțiile pe care această persoană mi-a spus că o are la îndemână, în momentul de față, este să rezilieze contractele, să desființeze prin demolare toate construcțiile și să practice alt soi de afacere decât cea de comerț, referindu-ne aici la o afacere imobiliară care nu crează constant venituri la bugetul primăriei. Lanțurile de marketuri și hipermarketuri din municipiu, și mă refer la cei care plătesc taxe aici nu la multinaționale, au contestat această decizie a primăriei pentru că are efecte uriașe asupra lor”


Giosan: există o decizie a PNL Râmnicu Vâlcea și există și o decizie a PNL național ca în următoarele luni să stabilim candidații de primari în marile orașe, peste tot în țară, inclusiv la Râmnicu Vâlcea. deci eu vă pot asigura că cel mai tărziu vom intra în 2019 cu o figură care să poată să acumuleze aceste pierderi de popularitate a domnului Gutău.


Bugetul Râmnicului mai mult decât o glumă

Cam greu de digerat criticile aduse de liberalul Popescu, de către primarul Gutău Mircia, în condițiile în care îl suspectează că are o ”memorie afectată și are probleme în a înțelege ce este corect, cinstit și onorabil pentru un conducător de administrație publică locală, dar și că a devenit un exemplu de neurmat pentru orice locuitor al municipiului”. În acest sens, Popescu consideră că în nici un caz ”Gutău nu mai poate fi în poziția de a afișa o atitudine golănească și arogantă, pentru că nu te reprezinți pe tine când stai pe acel scaun sau doar pe cei care te-au votat, ci ne reprezinți pe toți. Sunt persoane care au alte așteptări de la acest oraș la care, din punctul meu de vedere, Gutău Mircia nu mai poate răspunde. O catastrofă pentru municipiu este și crucea pe care Gutău a pus-o definitiv proiectului de zonă metropolitană, devenind poveste că ne-am blocat ca cetate”.

O concluzie a liberalului Popescu este că Gutău a creat o panică în mediul economic și un conflict social la nivel de municipiu.

Mai multe critici aduse administrației municipale le puteți auzi vizionând înregistrările video ale conferinței, atașate acestui articol de presă.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.