479 total views

ȘTIE PRIMARUL CHELCEA CÂT DE GRAVĂ ESTE DECLARAȚIA LUI ÎN CARE SE CONTRAZICE?

Solicităm organelor statului să se autosesizeze întrucât primarul orașului Berbești, Chelcea Vintilă,  a fost șantajat și amenințat cu pușcăria de către juriștii CET Govora, conform declarației acestuia (AICI DECLARAȚIA VIDEO). Consiliul Local Berbești poate să ceară de urgență prin Ordonanță Președințială nulitatea actului semnat de primarul Chelcea Vintilă întrucât acesta a fost eliberat cu încălcarea HCL 22/15.06.2018 și să-i facă plângere penală pentru încălcarea HCL. Chelcea a săvârșit fapta de abuz în serviciu care se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani și nu înțelegem de ce a preferat să ia 7 ani și nu 6 luni cu cât a fost amenințat de juriștii CET. Dacă primarul Chelcea minte atunci CET Govora să ia de urgență măsurile ce se impun.

CET Govora, CJ Vâlcea și primarul Chelcea își bat joc de un oraș în care trăiesc peste 5000 de suflete, punând mai presus interesul unei inginerii financiare. Pentru că aducerea cenușei de la CET Govora la Berbești este doar o afacere finaciară care va avea comisioane grase în buzunarele multora și anume, în buzunarele celor care gândesc această măgărie. Mai mult, ceea ce vor să facă domniile lor astăzi (n.r. depozitare cenușă) este o poveste veche de peste 10 ani, spun unii, pe care au ținut-o la sertar. Cu alte cuvinte, până acum i-a durut undeva să rezolve situația și acum pentru că nu mai primesc autorizațiile de funcționare s-au gândit să ducă la „proștii” de la Berbești..că oricum ei au un mediu poluat până în gât.

Și uite așa se face că primarul orașului Berbești, Vintilă Chelcea, a cedat în fața presiunilor venite atât de la CET Govora cât și de la Consiliul Județean și a semnat documentul pentru depozitarea cenușii pe teritoriul orașului, pe ascuns și încâlcând HCL 22/15.06.2018.

„Tu ai văzut în hotărârea aia ce scrie? Substanțe nepericuloase…m-a luat juriștii de nu m-a văzut..putea chiar să-mi dea și pârnaie…e până la pușcărie..până la șase luni….”

Aceasta este o parte din declarația primarului Chelcea, întrebat fiind de un consilier de ce a semnat pentru a se depozita cenușa pe teritoriul orașului. Este evident că doar incompetența l-a făcut să semeneze pe ascuns și să încalce Hotărârea nr. 22 din 15.06.2018 în care se specifică foarte clar că „nu se aprobă depozitarea de deșeuri industriale (zguri de cazan, cenușii de termocentrală, cât și a șlamului de gips sau a altor produse provenite din desulfurare), pe teritoriul localității Berbești, jud. Vâlcea”, dar primarul vorbește de o altă hotărâre care întra-devăr nu a fost bine întocmită și uită de cea bună, adică HCL 22.

În aceeași hotărâre se specifică și faptul că „NU se AVIZEAZĂ FAVORABIL realizarea proiectului – Managementul integrat al produselor de ardere provenit de la instalația de ardere nr.3 la CET Govora SA”, iar primarul va duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri. Mai mult, hotărârea a fost adusă la cunoștință publică prin afișare și a fost comunicată Primarului Chelcea, compartimentului de urbanism, Consiliului Județean Vâlcea și Instituției Prefectului județului Vâlcea în vederea exercitării controlului de legalitate.

Ori primarul ignoră aceasta și dacă juriștii CET Govora l-au amenințat cu pârnaia, așa cum a declarat, consilierii locali și cetățenii o să-l dea afară din primărie DEFINITIV.

Vom reveni cu noi detalii după ședința ordinară care va avea loc astăzi și înțelegem că va fi una cu scântei.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.