214 total views

….și credem că ăsta este motivul pe care mizează cei care-și fac cărțile prin AGA sau CA la Apavil (Primăria prin Gutău 66% și CJ prin Rădulescu 33%), unde își pun toate neamurile, prietenii și acoliții care să activeze în cadrul acestora la rândul lor doar cum vor ei (indemnizație 2.500 lei…păi nu!!!)…știind că orice ar cere se va vota în lipsă și de cauză și de cunoștință, puținii participanți la ședințe fiind total dezinteresați să se opună, întrebându-se în același timp care mai este rolul lor în această Asociație și cât își vor mai minții oamenii, votând într-un sictir orice decizie.

Asociația este condusă de un liberal care credem că nu mai este dorit la președinția acesteia (dar nimeni nu are ce să facă – negocierile politice există mereu), din moment ce niciodată primarii nu participă la ședințe și de fiecare dată există o a doua convocare care permite ca punctele de pe ordinea de zi să fie votate chiar și numai de un primar dacă acesta este prezent, ei neparticipând nici la a doua convocare.

Așadar, ADI Apa este o asociație pe care primarii vâlceni o sfidează veșnic prin neparticipare la ședințele și așa foarte rar convocate. Atât vineri 14 decembrie cât și luni 17 decembrie, doar 7 primari au fost prezenți pentru a discuta și vota punctele de pe ordinea de zi a ședinței, puncte destul de importante, am putea spune, printre care și aprobarea Listei cu membrii CA la Apavil, listă care a stârnit în ședința CJ discuții contra, iar consilierii liberali nu au votat.

„Este jenant că ținem o adunare de acest gen cu 7 membrii, poate și vremea este de vină, dar nu în totalitate, nu toată vremea este vinovată pentru indiferența asta”…Robert Schell, președinte ADI Apa Vâlcea

Consilierul liberal Victor Popescu a susținut în ședința CJ că „propunerea este total anacronică și ilegală deoarece validarea listei cu membrii CA la Apavil nu s-a făcut în ordinea corespunzătoare, mai exact, lista respectivă de membri trebuia prima dată validată de către membrii ADI „Apa Vâlcea” și abia după aceea trebuia făcută o evaluare a candidaților. Ați venit să ne propuneți să votăm lista scurtă, dar selecția deja a avut loc”, liberalul aducând în atenție că proiectul ar trebui făcut într-o altă manieră și anume, validarea listei scurte, referindu-se și la faptul că pot exista surprize din partea membrilor ADI să nu valideze unul sau mai mulți dintre candidați.

Așa că, stimate domnule liberal, Victor Popescu, degeaba faceți discuții în plen că la ADI Apa găsim zero implicare din partea membrilor. Indiferent de observațiile pe care le faceți în privința unei liste scurte, lungi…nu mai are importanță, la Asociație oricum nu are cine să vadă dacă este legal ori moral ceea ce se propune și se și votează. Iar în momentul în care președintele Rădulescu vă răspunde spunând: „doamna secretar, vă rog să vă notați toate cele sesizate de consilierul județean. Eu nu am să intru în discuție de frați, surori, neveste…”, este clar că și dacă este ilegal ceea ce propune, nu-l interesează, știind că nimeni, dar nimeni, nu va face alte demersuri – sesizări, plângeri sau acționări la instanță pe contencios..

Este foarte grav, în opinia noastră, că atât președintele Rădulescu cât și secretarul județului, nu fac tot posibilul să nu lase loc de interpretări și anume, că s-ar vota proiecte ilegale și preferă să spună…„dacă aveți o problemă, faceți o sesizare! Faceti-o scris! Faceți această sesizare în scris și noi vă punem la dispoziție către cine vreți dvs”, iar astfel de răspunsuri descalifică un președinte, oricare ar fi el. Deși, susține Rădulescu, faceți scris că vă punem la dispoziție (nu știm la ce s-a referit, ce sau cine se pune la dispoziție sau cui..), în plenul ședinței refuză să dea explicații care sunt obligatorii, rezumându-se doar la ceea ce mai sus am menționat. Atunci când ai majoritate lejeră, îi tratezi pe ceilalți de sus și cu o infatuarea de neimaginat te doare undeva să lămurești ceea ce ți se cere și mai ales ceea ce vrei, tu Rădulescule, să ți se voteze. Este cât se poate de vizibil că președintele Rădulescu acționează politic și nu administrativ și nu acceptă nici cel mai mic sfat de la opoziție, considerându-se un Gutău și cu asta cred că am spus tot.

Concluzia?

Domnule Popescu, mergeți mai departe cu acțiunile dacă tot considerați că se votează proiecte ilegale, dacă nu, discuțiile pe care le faceți în plenul ședinței sunt inutile și ne demonstrează că faceți o opoziței fără cap. Sincer, ne-am cam săturat să auzim că aia e ilegală, ailaltă e tot ilegală, dar nu scrieți nicăieri acest lucru, așa cum chiar președintele Rădulescu insistă.

și un scurt filmuleț de la ședința ADI Apa de luni 17 decembrie…ca idee…

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.