221 total views

…pentru că este sezonul potrivit ca angajații de la Piețe Prest să planteze panseluţe în mai multe locuri din oraş. Banii au fost cheltuiţi degeaba, spun unii invidioși, care ne transmit în acest sens și un filmuleț. Oraşul va fi înfloritor doar câteva zile, deoarece florile nu vor reuşit să supravieţuiască frigului din noiembrie, mai adaugă aceștia.

Așadar, anumite spații verzi au fost greblate și săpate, pregătite pentru a readuce la viață cu ajutorul florilor multicolore peisajul monoton al orașului. Această campanie de înfrumusețare a început în zona centrală unde lucrătorii de la spații verzi au plantat primele flori. Cele care rezistă cel mai bine la temperaturile încă scăzute, specifice anotimpului, sunt panseluțele care prin multitudinea de culori formează adevărate pete de culoare dominând griul betoanelor, descrie un cetățean activitatea de plantare a panseluțelor în giratoarele din oraș și nu numai.

Dacă ne luăm după alți invidioși, aceștia spun că amenajările peisagistice se fac după un plan aprobat de niște specialişti, și nu la voia întâmplării, și consideră că la Piețe Prest nici nu se poate pune problema pentru un astfel de demers. „Ei fac plantări când vrea primarul”.

“Toate aceste proiecte trebuie aprobate de Agenţia pentru Protecţia Mediului. Până în acest moment, nu am auzit de nicio solicitare din partea primărie pentru așa ceva. Da, este adevărat că există un soi de panseluțe care rezistă și iarna. Dar nu știu dacă panseluțele plantate sunt din acest soi”, declară un angajat în domeniu.

„În sensul giratoriu de la BCR sunt puse panseluțe de o lună de zile. Panseluțele se plantează până în decembrie atâta timp cât pământul nu e înghețat și în primăvară vor fi înflorite. Mereu am plantat panseluțe din octombrie până în decembrie, pentru că plantăm bulbi, asta e perioada de plantare”. În legătură cu cele mmenționate de angajat, că plantarea trebuie aprobată de APM, Popescu Adriana spune „în nici un caz. Sunt spații verzi care îmi sunt date în concesiune să le întrețin și să le plantez cu flori și avem contract cu Primăria. În nici un caz nu îmi trebuie un plan aprobat de la Mediu, pentru plantare. Am plantat și ieri în alte zone, mai plantăm și săptămâna viitoare”, a declarat Popescu Adriana.

Acest articol a fost scris în urma multor mesaje primite de la cititori care sunt supărați că Primăria cheltuie în prag de iarnă bani pe plantat flori, în sensurile giratorii și nu numai, în condițiile în care…

„primarul s-a împrumutat de atâtea ori, nu are bani de burse, dar are bani de flori, de Bal, de spectacole la care nu vine mai nimeni. Aduce soliști de muzică ușoară, populară sau alt gen ori trupe de cântăreți în condițiile în care niciodată nu ne întreabă și pe noi pe cine ne-am dori să vedem sau să ascultăm. Noi nu contăm! Noi, pe banii noștri, suntem obligați să acceptăm ce ni se oferă”, este părerea unor cetățeni cu care am stat de vorbă.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.