Loading

…iar acum se fac demersuri pentru decolmatarea lui, pentru a nu pune în pericol casele cetățenilor. Este vorba despre pârâul Sărat, din Ocnele Mari, un pârâu care nu se știe în administrarea cui este, acum! Cu toate astea, Rădulescu face demersuri ca problema să fie rezolvată de ministrul Economiei, dar se pare că nu el are această putere, așa cum dumnealui speră, ci ABA Olt care de ani de zile are doar directori incompetenți!

Așadar, fostul director al șantierelor navale din Galați și Mangalia, Florin Spătaru, acum ministrul Economiei, i-a promis președintelui de județ, Rădulescu Constantin, că-i va rezolva problema pârâului Sărat, un pârâu care traversează orașul Ocnele Mari. Totuși, de ce nu ne spune Rădulescu și care este problema administrativă și reală a acestui pârâu care la ora actuală, așa cum reiese din comunicat, este la ministerul Economiei? De ce ministerul Economiei trebuie să-l dea prin HG ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor? Ce caută acest pârâu de fapt în administrarea acestui minister? Cum a ajuns acest pârâu în „administrarea” lui? Problema este mult mai complicată, dar edilul promovează doar ce-i convine!

Din câte cunoaștem, acest pârâu este în administrarea ABA Olt care în urmă cu ț ani l-ar fi dat în administrarea ministerului Economiei pentru lucrări de îndiguire. La terminarea lucrărilor, pârâul Sărat trebuia să revină în patrimoniul ABA Olt, dar nu a mai revenit…Dacă informațiile noastre sunt corecte, atunci rezolvarea administrării pârâului pentru lucrări de decolmatare trebuie să o rezolve, dpndv, ABA Olt și nu ministerul Economiei, la mijloc fiind probabil și un contract de concesiune care nu a fost dus la bun sfârșit. Și nici nu vrem să credem că darea în administrare ministerului Economiei a fost făcută verbal sau că lucrările de fapt nu au o recepție făcută la finalul lor, și ăsta fiind de fapt motivul pentru care pârâul nu a revenit în patrimoniul ABA Olt? A cui este vina? Nu mai contează! Contează ca acest pârâu să revină „la matcă” și lucrările necesare să fie efectuate pentru a evita un posibil dezastru, așa cum susține edilul Vâlcii.

„Derulăm investiții importante în orașul Ocnele Mari, cum ar fi modernizarea drumului județean, dar și construirea unei baze de tratament balneoclimaterice, în parteneriat cu administrația locală. Însă, ne implicăm și în rezolvarea unei probleme importante, generate de colmatarea pârâului Sărat care, la eventuale viituri, poate pune în pericol gospodăriile cetățenilor din Ocnele Mari. În acest sens, am avut o întâlnire cu ministrul Economiei, Florin Spătaru. În urma discuțiilor purtate cu acesta, m-a asigurat că, în cel mai scurt timp, va propune adoptarea unei Hotărâri de Guvern prin care acest pârâu, care trece prin centrul localității Ocnele Mari, să fie preluat de Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Sperăm că, odată preluat, Ministerul Mediului, prin ABA Olt, va realiza lucrările de decolmatare necesare pentru punerea în siguranță a gospodăriilor riverane pârâului Sărat”, se arată în comunicatul public.

În loc de concluzii,

În toți acești ani, oare cum și-a făcut ABA Olt inventarul a aceea ce administrează? De atâția ani, pârâul Sărat nu a mai pus în pericol casele cetățenilor, domnule primar?

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.