216 total views

Primarii din Bujoreni și Vlădești și-au unit eforturile pentru a amenaja un drum turistic ce va crește gradul de accesabilitate spre Băile Olănești. Turiștii care aleg această scurtătură, prin pădurea din Bujoreni, vor evita astfel traficul infernal din Râmnicu Vâlcea.

Bujoreni - Rosu

Drumul are o lungime de aproximativ opt kilometri și unește satele Bogdănești (comuna Bujoreni) și Trudin (Vlădești). Modernizarea acestui traseu înseamnă un punct în plus și pentru dezvoltarea turistică a zonei, dat fiind peisajul impresionant din zonă și existența unui obiectiv monahal deosebit: Mânăstirea Lacul Frumos.

“Este un proiect mai vechi pe care l-am scos din sertare de curând. Ne-am asociat cu Vlădeștiul pentru ca proiectul să fie declarat eligibil, pentru că vrem să accesăm fonduri pe submăsura 7.2. Am contactat deja o firmă care să ne facă proiectul și cred că modernizarea acestui drum ar fi un lucru excepțional pentru dezvoltarea turistică a zonei, dar mai ales pentru că va scurta cu câțiva kilometri calea spre Olănești. Turiștii vor putea ajunge în Vlădești direct din DN 7, prin satul Bogdănești, și vor evita astfel traficul infernal din Râmnicu Vâlcea”, a declarat primarul Alexandru Roșu.

Conform estimărilor făcute de primarul comunei Bujoreni, investiția se ridică la un million de euro.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.