472 total views

Suspectăm o acțiune dirijată pentru a fi scoși de pe piața cărnii din Europa și să devenim cumpărători ai cărnii altora…

În urmă cu câteva săptămâni a apărut, din senin, pesta porcină africană în județul nostru. În mod cu totul “neobișnuit” a fost găsit un porc mistreț mort într-o pădure din Golești, iar la analize s-a dovedit că poartă virusul pestei porcine africane. Cu toate că este foarte puțin probabil să apară pesta porcină în acest mod, fie. O înghițim așa!

foto/porcellinograsso.ro

La câteva zile de la acest “incident” apare următorul caz: în orașul Băbeni un porc dintr-o gospodărie moare de pestă porcină! Asta este de 100 de ori mai făcătură decât prima apariție!

Trebuie precizat că răspândirea naturală a virusului se face în proximitate. Cum vânătorii au împușcat 44 de mistreți și nu au identificat la niciunul virusul pestei porcine, nu găsim nicio justificare logică pentru care virusul pestei porcine, PE CALE NATURALĂ, s-a propagat până la Băbeni fără niciun caz intermediar!!!

Între timp, mai apare un caz tot în Băbeni și tot la un porc domestic

SUSPICIUNEA REZONABILĂ se ridică atunci când afli că la Băbeni (mai precis Frâncești, vecin cu Băbeni) se află cea mai mare fermă de porci din județul nostru, iar în cazul în care un singur porc din această fermă este dovedit purtător al virusului pestei porcine viitorul fermei este unul singur: omorârea tuturor porcilor din fermă și incinerarea lor.

NU înțelegem cum nimeni nu își pune întrebări cu privire la această apariție surprinzătoare a virusului, în pădure la Golești, la un porc mistreț.

NU înțelegem cum virusul “nu vrea” să se răspândească așa cum o face în mod natural, așa cum a făcut-o în orice zonă în care a apărut.

Mistreții din pădurile Goleștiului nu au contactat virusul

NU înțelegem cum virusul “migrează” SUSPECT direct în orașul Băbeni, fără nicio legătură cu cea mai mare fermă de porci din județ, 25.000 de capete. De ce virusul nu a ales …. Călimănești? Olănești? Curtea de Argeș? Râmnicu Vâlcea? TOCMAI BĂBENI???

Orice medic veterinar îți spune că așa ceva este imposibil pe cale naturală și că singura explicație logică este că a existat un factor de propagare, foarte precis și fără nicio legătură cu calea naturală.

ESTE EVIDENT că “cineva” este foarte interesat ca acest virus “să ajungă” în ferma de la Băbeni și în acest mod cei 25.000 de porci din fermă să fie incinerați. Carnea lor să nu mai ajungă pe masa românilor. Și nu numai atât, odată confirmată prezența virusului la noi în țară se oprește imediat orice export de carne de porc.

Dacă mergeți în supermarketurile din oraș o să vedeți că au la vânzare … ceafă de porc Spania.

Putem să înghițim multe, dar asta cu pesta porcină cum apare în Golești și imediat se extinde la gardul celei mai mari ferme de porci din Băbeni, fără alte cazuri intermediare, nici copiii de grădiniță nu cred asta.

SRI, cum îți faci treaba la Vâlcea? Chiar nu vezi și nu auzi nimic despre asta?

Acum, potrivit adevărul.ro, „primarul oraşului Băbeni, medic veterinar de profesie, Ştefan Bogdan a recunoscut că: „Am început să ne aprovizionăm cu cele necesare: dezinfectanţi, preşuri şi tot ce ne trebuie. Sperăm să ieşim cu bine. Nu se bucură nimeni, vă imaginaţi. Ţăranul este legat de animal. Este o informaţie greu de digerat. Sperăm să nu se extindă”.

Dar de ce nu explică Ștefan Bogdan cum este posibil ca acest virus „suspect” de pestă porcină afircană să se extindă de la Golești la Băbeni? Fiind medic veterinar ar trebui să știe dacă acest lucru este posibil, nu?

Tot potrivit adevărul.ro, Mihai Miclea, șeful DSVSA susține că „va fi o supraveghere activă şi pasivă, adică şi la porcii morţi şi la cei bolnavi, de la care vor fi prelevate probe pentru a fi trimise la laborator. Şi în gospodăriile populaţiei, de pe toată această rază, vor fi făcute supravegheri privind evoluţia bolii. Programul de măsuri va suferi modificări în funcţie de situaţia epidemiologică”.

La fel, de ce nu ne explică Mihai Miclea cum este posibil ca de la Golești virusul „suspect” să ajungă tocmai la Băbeni? Fiind tot medic veterinar, nu?

Așa cum menționam la începutul articolului, suspectăm o acțiune dirijată împotriva unui „bussines” deranjant pentru unii și invocarea răspândirii virusului de pestă porcină africană.

Lucrează autoritățile locale, cot la cot, pentru interesele altora? Voi ce credeți?

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.