Loading

Piaţa muncii din judeţul Vâlcea dă semne de redresare. La Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea au fost declarate vacante în această săptămână peste 370 de locuri de muncă. Angajatorii vâlceni caută de la confecţioneri textile până la barmani sau şoferi.

Judeţul Vâlcea ar putea avea probleme grave cu salubritatea, dacă nu se iau măsuri în ceea ce priveşte finanţarea proiectelor gropilor ecologie, a declarat pentru Agerpres deputatul PSD Aurel Vlădoiu. Potrivit acestuia, “situaţia gropilor de gunoi din judeţul Vâlcea tinde să devină un adevărat dezastru, mai ales în contextul reglementărilor europene privind colectarea selectivă a gunoiului”. În acest moment, operatorii de salubritate din Vâlcea transportă gunoiul din oraşul reşedinţă de judeţ şi din celelalte localităţi de unde colectează la groapa de gunoi din Balş, judeţul Olt, şi la groapa de gunoi de la Horezu.

Inspectorii de muncă au efectuat luna trecută peste 260 de controale la angajatorii din judeţul Vâlcea. În urma verificărilor s-au aplicat 400 de avertismente şi amenzi. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate se apropie de 400 000 lei. Cele mai multe amenzi s-au dat pentru munca la “negru’’.

Peste 250 de cetăţeni au avut de-a face cu poliţia în această săptămână. Mai bine de un sfert dintre aceştia au fost amendaţi pentru diverse motive printre care refuzul de legitimare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Poliţiştii vâlceni au aplicat amenzi în valoare totală de 11 750 lei.

2000 de copii din judeţul Vâlcea aşteaptă să li se deconteze transportul pe ultimele şase luni. Mulţi dintre copii au străbătut, zilnic, zeci de kilometri pentru a ajunge la liceele din Râmnicu Vâlcea. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea mai are de achitat aproximativ 200.000 elevilor navetişti pentru perioada ianuarie-iunie 2013.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.