Loading

Consiliul Local este convocat în ședință extraordinară, în data de 15 martie, ora 10.00, în Sala de ședințe a Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea. Pe ordinea de zi se află 4 proiecte de hotărâre:

deschide proiectele!

Proiect de hot. rectificare buget local și listă de investiții pe anul 2024

Proiect de hot. aprobare SF și indicatori pentru obiectivul Modernizarea infrastructurii verzi Insula Sălcioara

Proiect de hot. modificare și completare Regulament administrare cimitire și crematorii din Municipiul Rm. Vâlcea

Proiect de hot. exprimare acord CL pentru achiziționare servicii juridice la Creșa Râmnicu Vâlcea

Referitor la „proiect de hotărâre buget și listă pe anul 2024”, consilierii locali vor valida sau nu majorarea bugetului local cu suma de 1.053.000 lei, atât la partea de venituri cât și la partea de cheltuieli, bugetul rectificat ajungând la valoarea totală de 555.868.870 lei.

Referitor la „proiect de hotărâre exprimare acord CL pentru achiziționare servicii juridice la Creșa Râmnicu Vâlcea”, consilierii vor vota sau nu achiziționarea de servicii juridice de consultanță, asistență și reprezentare a unității de învățământ „Creșa Râmnicu Vâlcea” în dosarul nr. 493/90/2024, ce are ca obiect anularea Deciziei de sancționare din 17.01.2024, emis de directorul unității și obligarea unității de învățământ la plata cheltuielilor de judecată, reclamanta fiind Pleșsa Loredana Mihaela, angajată a acestei instituții în momentul aplicării sancțiunii disciplinare, până la soluționarea definitivă a litigiului.

Achiziționarea serviciilor juridice este justificată de faptul că, în cadrul instituției nu este angajat niciun consilier juridic, iar consilierii juridici din cadrul aparatului de specialitate al primarului nu pot asigura reprezentarea decât a Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, atunci când litigiul vizează contestarea unei hotărâri a CL și nu a documentelor întocmite de, în cazul de față, unitatea de învățământ mai sus amintită.

Referitor la „proiectul de hotărâre administrare cimitire”, inițiatorul proiectului, primarul municipiului, propune completarea listei cu cimitirele existente pe teritoriul municipiului, prin adăugarea noii locații „cimitirul Râureni”, dar și a atribuirii anticipate de locuri de înhumare fără cauză de deces, în noul cimitir, în limita maximă a 600 de locuri.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.