Loading

Copii de grădiniţă şi elevi de la şcolile şi liceele din municipiul Râmnicu Vâlcea, dar şi din ţară, însoţiţi de educatori şi profesori, vizitează, zilele acestea, în cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!“, Catedrala arhiepiscopală şi Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului.
Cadrele didactice şi elevii care au vizitat luni, 1 aprilie, Centrul eparhial au venit de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Râmnicu Vâlcea şi de la Şcoala Gimnazială din Curtea de Argeş. Pe lângă Catedrala arhiepiscopală, grupurile de elevi au vizitat muzeul şi biblioteca eparhială din clădirea Complexului spiritual-cultural „Sfântul Antim Ivireanul“, aflat în incinta Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului.

În cadrul acestui program şi în baza parteneriatelor încheiate de către parohie cu Liceul Teoretic Brezoi şi Grădiniţa nr. 1 Brezoi, în Parohia Brezoi I s-au desfăşurat o serie de activităţi cu elevii acestor două instituţii. Cu acest prilej, preotul paroh Daniel Preoteasa a prezentat mai întâi un istoric al parohiei şi al lăcaşurilor de cult din parohie, apoi un material referitor la diferitele activităţi ale elevilor, desfăşurate în trecut, cu cei înscrişi în programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor“ sau cu ocazia a diferite evenimente: Naşterea şi Învierea Domnului, Înălţarea Domnului (Ziua eroilor), hramul bisericii (Intrarea în Biserică a Maicii Domnului), Ziua copilului etc. La întâlnire a participat şi pr. Sorin Cârmici, de la Parohia Brezoi III, care a susţinut o scurtă cateheză: „Hristos în mijlocul nostru“.

Acest program se află la prima ediţie şi constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, pe tot parcursul acestei săptămâni, a unui orar special format doar din activităţi cu caracter nonformal. (Arhid. Ioan Liviu Găman, www.ziarullumina.ro)

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.