• Home »
  • S »
  • Romii din Bujoreni fac curățenie, iar prefectul Marin invită mass-media să-i promoveze

Romii din Bujoreni fac curățenie, iar prefectul Marin invită mass-media să-i promoveze

Prefectul Florian Marin, la solicitarea reprezentanților comunității rome din comuna Bujoreni, adresează invitația instituțiilor mass-media locale, de a participa la acțiunea acestora de ecologizare și de a promova activitate de salubrizare ce are loc în mai multe zone din localitate, joi 18 aprilie.

La sediul Instituției Prefectului – Județul Vâlcea, a avut loc în data de 11 aprilie a.c. ședința ordinară a Grupului de lucru mixt pentru romi (GLM) din județul Vâlcea, acolo unde, principalul subiect dezbătut în cadrul ședinței de la acea dată s-a referit la starea generală de curățenie și salubrizare în localitățile cu comunități importante de romi.

Una dintre propunerile venite în cadrul ședinței cu privire la îmbunătățirea stării generale de curățenie s-a referit la demararea unei campanii din partea comunităților rome, de salubrizare a mai multor zone cunoscute ca fiind locuri de depozitare a deșeurilor.

Răspunsul cu privire la această provocare nu a întârziat să apară, iar în ziua de joi, 18 aprilie 2019, la o săptămână de la data ședinței, comunitatea de romi din comuna Bujoreni, în coordonarea domnului consilier, Ilie Mărunțelu, va demara prima acțiune de ecologizare în satul Lunca, începând cu ora 11:00. Activitatea are drept scop, stimularea și altor comunități importante de romi din județul Vâlcea de a demara astfel de acțiuni, în vederea bunei coabitări și menținerii stării generale de curățenie.