178 total views

Scandal pe pârtia de la Voineasa. Salvamontiştii refuză să muncească ,,pe nastruri” încă o iarnă, primarul localităţii Voineasa, Gheorghe Stanciu refuză să-i plătească pe motiv că sunt angajaţii CJ Vâlcea, deci sunt obligaţi să facă voluntariat pe pârtia localităţii, chiar dacă legea îi permite să încheie contract pentru acest tip de servicii. Astfel, turiştii vor fi obligaţi să se descurce cum pot: anul trecut abia dacă aveau acces la salvare, anul acesta au rămas fără salvamontişti.

Primarul localităţii Voineasa are o nouă problemă, tot la pârtia de schi. Cu doar două zile înainte de deschiderea pârtiei de schi Transalpina Ski Resort, salvamontiştii au anunţat că iarna aceasta nu vor mai face voluntariat încă patru luni, cum au făcut iarna trecută. Administraţia locală şi constructorul se aleg cu banii, ei doar cu o cazare execrabilă şi cu munca. Şeful Serviciului Salvamont Vâlcea, Mircea Lera, a afirmat că iarna trecută salvamontiştii au prestat muncă în folosul comunităţii timp de patru luni, în condiţiile în care primarul Gheorghe Stanciu nu le-a asigurat un loc de cazare civilizat. Oamenii au dormit pe jos, în frig, după un efort fizic şi psihic imens pe pârtia de schi.
Lera a precizat că salvamontiştii sunt dispuşi să-i supravegheze pe turiştii prezenţi la schi pe pârtia din Voineasa doar dacă vor fi plătiţi. “În adresele pe care le-am primit ni se solicită să muncim pe degeaba, să muncim ca anul trecut fără să primim bani şi să dormim pe jos. Ne- au tratat ca pe animale. Timp de patru luni nu au fost în stare să ne aducă nişte paturi şi o sursă de căldură. În 2012, ne-a rugat domnul preşedinte Cîlea să-i ajutăm pe cei din Voineasa dar văd că s-a împământenit chestia asta, noi să muncim degeaba şi nu ni se pare normal lucrul ăsta, nu vrem să mai muncim gratis patru luni. Primăria Voineasa trebuia să treacă în contractul de administrare al pârtiei şi acest aspect”, a menţionat Mircea Lera.
Primarul Gheorghe Stanciu a declarat cu mult tupeu că salvamontiştii vor lucra şi în acest an, în aceleaşi condiţii ca anul trecut, pentru că vor fi trimişi pe pârtie forţat de preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea. Edilul a precizat că legea îi permite să încheie un contract cu Salvamont Vâlcea, dar nu vrea pentru că salvamontiştii sunt angajaţii CJ, deci primesc un salariu de acolo.
“Eu nu ştiam de chestia asta. Domnul Lera e angajatul domnului Cîlea şi nu face ce vrea dânsul. Salvamontul e plătit de CJ, salvamontiştii sunt angajaţi ai CJ şi sunt plătiţi”, declară primarul staţiunii Voineasa. Dată fiind situaţia, edilul admite că nu e un lucru imposibil să încheie un contract cu salvamontiştii. “Nu poate să-i plătească domnul Faur. Eu pot să-i plătesc din încasările de la pârtie, dar trebuie să închei un contract separat cu salvamontiştii”, a precizat primarul Gheorghe Stanciu.
Pentru că are o datorie de aproape 11 milioane euro, inclusiv TVA, primăria va împărţi încasările cu firma care a executat lucrările. Guvernul nu a mai alocat fonduri pentru pârtia de schi de la Voineasa de aproape doi ani deşi lucrările sunt executate în proporţie de 92 %, iar constructorul a dat în judecată primăria şi are o hotărâre executorie.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.