407 total views

Primarul comunei Laloşu, democrat liberalalul Nicu Constantin are viaţă grea, susţinătorii fostului primar, consilierii USL şi preşedintele Consiliului Judeţean îi fac zile negre. Primii îl reclamă la toate instituţiile statului, chiar şi la preşedintele Traian Băsescu, consilierii îi boicotează toate deciziile, preşedintele Ion Cîlea îl ţine la ,,dietă” prin tăierea fondurilor, iar angajaţii, cu mici excepţii, îi fac pierdute actele primăriei.

Primarul a găsit, totuşi, o soluţie de avarie: trecerea comunei la judeţul Olt, prin referendum, dacă CJ Vâlcea nu-şi permite să o susţină financiar, pensionarea angajaţilor cu probleme, la cererea premierului Victor Ponta, şi reîntoarcerea la matriarhat prin angajarea de personal feminin.

Consilierii locali şi susţinătorii fostului primar au fost invitaţi, oficial, să se spânzure …dacă vor să scape de el.

 Nebunie mare în comuna Laloşu.

Gaşca fostului primar refuză să-l accepte pe actualul primar Niu Constantin deşi acesta a câştigat alegerile prin vot democratic. Ura este atât de mare încât cu şase luni în urmă respectivii au trecut de la ameninţările verbale la violenţă, primarul fiind bătut la propriu în primărie. Nici preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, democrat socialul Ion Cîlea, nu agreează prezenţa acestuia în fruntea comunei Laloşu, drept consecinţă primăria Laloşu este trecută mereu cu vederea la alocarea fondurilor. Primarul Nicu Constantin a declarat că atitudinea şefului judeţului este de neînţeles în condiţiile în care banii urmau să fie cheltuiţi în interesul cetăţenilor.
,, Nu am nimic cu domnul Cîlea, dar chiar nu înţeleg de ce ne taie mereu de pe listă. Am înţeles că nu –i convine că sunt de la PDL, dar cetăţenii nu au nicio vină. Ar trebui să lăsăm ura la o parte, să nu mai politizăm totul şi să acţionăm în interesul cetăţenilor. Nu trebuie amendată o comună întreagă doar pentru că m-a votat.

Disperat de situaţia creată, democrat liberalul a declarat că va face referendum pentru trecerea comunei de judeţul Olt.

“Pentru mine nu sunt bani dar în comuna Făureşti, lângă mine, se asfaltează. Consiliul Judeţean repartizează fonduri pentru alte comune, dar mie mi-a spus preşedintele Ion Cîlea că Laloşu nu face parte din judeţul Vâlcea. Unii au bani să-şi asfalteze şi uliţele, alţii nu primesc nici pentru drumul judeţean. Mă gândesc să fac referendum, să-i întreb pe localnici dacă sunt de acord să aparţinem de judeţul Olt, dacă în Vâlcea nu suntem doriţi. Oricum, suntem mai aproape de Slatina şi Craiova, la doar 60 de km, până la Râmnic sunt 120 de km. Oamenii ajung mai greu acolo, unii n- au fost deloc, habar nu au cum arată oraşul Drăgăşani, despre Râmnic nici nu se mai pune problema. Am încercat să le pun la dispoziţie, gratuit, câte un drum cu autobuzul, dar consilierii locali au votat împotrivă pe motiv că –mi fac campanie”, a mai spus primarul.

Primăria Laloşu se află într-o situaţie complicată, are conturile blocate, din vara anului trecut, de către o firmă care a construit sediul primăriei în mandatul fostului primar care a lăsat o datorie de 18 miliarde de lei vechi. Mai nou, instituţia nu mai are bani nici pentru plata salariilor şi a indemnizaţiilor însoţitorilor cu handicap. Angajaţii primăriei nu şi-au mai primit salariile de trei luni, iar însoţitorii persoanelor din handicap, din luna mai.
Pentru a face rost de bani astfel încât cei 14 angajaţi ai instituţiei să aibă ce pune pe masa de Crăciun, primarul a găsit o soluţie de criză…a trimis la fier vechi un autobuz casat. „Am tăiat un autobuz şi o rabă, erau casate, şi le-am vândut la fier vechi ca să-i pot plăti pe salariaţii primăriei înainte de Crăciun, pentru că altfel nu aveam ce să fac. Oamenii nu şi-au primit salariile de trei luni, dar cu toate astea îşi fac treaba. Am făcut totul legal, cu hotărârea Consiliului Local”, a precizat primarul.

Primarul din Laloşu se întoarce la..matriarhat

În comuna Laloşu numai primar să nu fii. Sărăcia bate localitatea în lung şi-n lat, greii localităţii bat ce prind, pe primarul Nicu Constantin, reprezentant al PDL Vâlcea. La toate acestea se adaugă şi lipsa de responsabilitatea şi profesionalism a personalului cu ştate vechi din Primăria Laloşu: secretarul, inginerul şi referentul agricol. Primarul a declarat că a scăpat de ei, legal, şi că va angaja numai femei deoarece nu crează probleme.
,, Am scăpat de toţi prin pensionarea la limită de vârstă sau la cerere. Inginerul a decis să se pensioneze pentru că nu-i venea să se despartă de butoiul cu băutură, o ştie tot net-ul, secretarul s-a pensionat după ce mi-a rătăcit actele şi mi-a redactat greşit toate deciziile, astfel încât am fost nevoit să apelez la secretarii altor primării. Interesant e că habar nu are cât teren are localitatea dar în cazul retrocedărilor a dat pământ aiurea de i-a încăierat pe unii împotriva altora. Am scăpat şi de el şi de administrator…Acum am doi angajaţi noi pe care mă pot baza, două femei: o contabilă şi o ingineră. Vreau ca şi pe celelalte două posturi, de referent agricol şi de secretar să angajez tot femei. Sunt mult mai muncitoare, mai corecte, mai de încredere. Ne întoarcem la matriarhat că e mai sigur. M-am săturat de beţivi şi indivizi care habar nu au să redacteze o dispoziţie. Cât despre duşmani…îi sfătuiesc să se spânzure, dacă vor să scape de mine”, a conchis primarul Nicu Constantin.

 

 

 

Distribuie

3 comentarii

  1. Se pare ca in comuna Lalosu predomina hotia la nivelul alesilor locali si in aceste conditii locuitorii au numai de pierdut iar comuna este condamnata la saracie. Gasca lui Toma Ion este foarte periculoasa, iar legea il ocoleste pe acesta, desi are un dosar voluminos cu cele mai grave infractiuni, comportmentul sau ramine in continuare unul infractional si periculos pentru opozantii sai.

  2. Sunt mai rai ca fiarele salbatice, se acuza reciproc, mai mult chiar dau foc la masina primarului rival, la casa si toate nebuniile care le trec prin cap le pun in practica,si asta pentru ca vinovatii nu sunt pedepsiti.

  3. Cea mai proasta creatura pe care am cunoscut-o este acest nicu constantin numit primar.un analfabet cu diploma ce mai la deal sau mai la vale un boschetar in toata regula,spagar,hot etc,etc….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.