384 total views

Da, dragi vâlceni! E timpul să puneți întrebări, să primiți răspunsuri și să aflați adevărul. Noi degeaba le punem, tupeul nu are limite, fanii paginii noastre nu merită nicio atenție din partea lui chiar dacă și ei sunt vâlceni. Și noi iubim sportul, handbalul în special, iar la noi la Vâlcea handbalul feminin are tradiție. Dar de la asta și până la a te împrumuta pe 5 ani ca să finanțezi cheltuielile și bugetul clubului de handbal pe anul 2018 …. “e ceva de noaptea minții”( cităm dintr-un mare clasic în viață).

Golăneala, pentru că așa se definește ceea ce a făcut primarul Gutău Mircia, s-a comis în felul următor:

Orașul avea 4.300.000 lei bani în buget, ținuți pentru achitarea subvenției la căldură în iarna 2018-2019 (și trebuia să mai strângă ceva până la 6.670.000 lei suma necesară). Conducerea orașului, având impresia că vâlcenii sunt niște proști și încuiați care pot fi păcăliți foarte ușor, realizând că nu poate propune Consiliului Local să facă credit 4.300.000 lei pentru a finanța handbalul (nu pentru că, consilierii nu ar fi aprobat, ei aprobă orice propune Gutău, fără nicio discuție, ci pentru ca opinia publică ar fi luat atitudine și nimeni nu ar fi fost de acord cu acest credit) a luat decizia să dea către handbal cei 4.300.000 lei din buget cu varianta ca peste câteva luni, în prag de iarnă, să propună Consiliului Local să aprobe ca orașul să facă credit pentru 6.670.000 lei necesari achitării facturii la căldură. Binențeles că nimeni nu refuză un credit pentru ca oamenii să aibă căldură în casă.

Dar cine ar fi aprobat un credit pentru a finanța handbalul?
Cum să faci credit la bancă pentru a finanța handbalul?
Faci credit pe 5 ani ca să finanțezi un an! Și la anu’ ce faci? Alt credit?

Înțelegem că iubiți handbalul, și noi îl iubim, dar până la a băga orașul dator la bancă pentru a finanța handbalul e cale lungă… oameni buni!!!

Primarul o să vă spună că el a făcut credit pentru căldură, nu pentru handbal. Dar voi nu sunteți atât de proști să înghițiți ceea ce vrea el, voi știți că înanite să facă credit a avut în cont 4.300.000 lei pe care i-a dat la handbal. Această sumă trebuia să o țină pentru a achita factura la căldură. Bine, așa făcea un primar gospodar, care acționează în folosul oamenilor care l-au pus acolo. Este adevărat și faptul că el personal nu are nevoie de subvenție la căldură, nu știe ce-i aia să nu ai bani de întreținere iarna, dar asta nu contează atâta timp cât “votanții”, “oamenii acestui oraș”, cred despre el că e un primar foarte bun care face mult bine acestui oraș. Există totuși o variantă în care Gutău Mircia poate spune că a procedat corect: cea în care recunoaște că nu știa că o să vină iarna (a aflat asta la final de Octombrie) și o să fie nevoie de bani pentru căldură. Dacă nu a știut, asta e, nu putem acuza…

Pentru cei care fac comparații cu vechile administrații, mergând pe aceeași logică poți să spui:


“după ce am călcat într-o groapă cu rahat și, 30 pași mai încolo calc într-un rahat de câine … trebuie să apreciez faptul că “este numai un rahat de câine” și “ce bine este pentru mine că am călcat NUMAI într-un biet rahat de câine și nu a fost o groapă plină cu rahat” … încep chiar să cred că am noroc în viață și sunt fericit pentru asta.


Oameni buni, treziți-vă!
Nu mai credeți tot ce vă servește “tătuca”.
Deschideți bine ochii și treceți totul prin propria gândire, nu mai luați informațiile drept adevărate exact așa cum vă sunt servite.

Și nu vă faceți iluzii, nuteptați un răspuns, ceva, din partea lui că nu o să vină…

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.