107 total views

În sfârșit, Curtea de Apel Pitești a dat o soluție definitivă prin care respinge recursul Consiliului Județean la sentința Tribunalului Vâlcea, care îi scoate în afara legii pe actualul vicepreședinte cu atribuțiuni de președinte al CJ, Gheorghe Păsat și consilierul județean cu atribuțiuni de vicepreședinte, Romulus Bulacu. Publicăm mai jos o parte din Comunicatul de presă, remis spre publicare, din partea Consiliului Județean, prin care Păsat încearcă să dreagă busuiocul:

”În data de 07.03.2016, pe rolul Curții de Apel Pitești a fost soluționat recursul declarat de Consiliul Județean Vâlcea (CJV) împotriva sentinței Tribunalului Vâlcea prin care s-a admis acțiunea în contencios administrativ formulată de Prefectul Județului Vâlcea cu privire la Hotărârile CJV nr. 131, 132 și 133 din 19.12.2014 referitoare la alegerea unui vicepreședinte, a unui vicepreședinte cu atribuții de Președinte, respectiv a unui consilier județean delegat să îndeplinească temporar atribuțiile vicepreședintelui.

Soluționând cauza, Curtea de Apel Pitești a respins prin Hotărârea nr. 402/07.03.2016 recursul declarat de Consiliul Județean Vâlcea. Pentru o corectă informare a mass-media, precizăm că recursul CJV a fost timbrat.

Până în prezent conducerea Consiliului Județean Vâlcea nu a fost asigurată în baza celor trei Hotărâri atacate de Prefect, întrucât prin Hotărârile nr. 2, 3 și 4 din 06.01.2015 CJV a luat act de încetarea prin demisie a mandatelor de vicepreședinte, de vicepreședinte cu atribuții de Președinte și de consilier județean delegat să îndeplinească temporar atribuțiile vicepreședintelui. Ulterior, prin Hotărârile nr. 8, 9 și 10 din 06.01.2015 au fost aleși în funcțiile respective Gheorghe Păsat și Romulus Bulacu.

În consecință, aceștia își exercită mandatele legal în baza Hotărârilor CJV nr. 8, 9 și 10 din 06.01.2015 care nu au mai fost atacate de Prefectul Județului Vâlcea la Instanța de contencios administrativ”.

Pentru cetățenii acestui județ, care sunt realmente stupefiați de jocurile liberale, încercăm să explicăm, în litera și spiritul legii, despre ce s-a întâmplat de facto și de jure atunci când Păsat și Bulacu au pus labele pe Consiliul Județean.

Ne vom întoarce în timp, la data de 19.12. 2014, când în CJ Vâlcea au fost adoptate Hotărârile nr. 131, 132, 133, referitoare la alegerea unui vicepreședinte cu atribuțiuni de președinte, în persoana lui Gheorghe Păsat și a unui consilier cu atribuțiuni de vicepreședinte în persoana lui Romulus Bulacu. Pe data de 05.01.2015, aceste Hotărâri au fost atacate în Contenciosul Administrativ și Fiscal de către prefectul Dumitru Cornoiu (dosar nr.78/90/2015). Conform Legii Contenciosului Administrativ și Fiscal nr. 554/2004, hotărârile atacate de prefect se suspendă de drept până la soluționarea cauzei.

Pentru a intra în legalitate, Gică Păsat convoacă a doua zi, 06.01. 2015, o ședință extraordinară de Consiliu Județean în care, prin Hotărârile nr. 2, 3 și 4, CJ Vâlcea a luat act de încetarea prin demisie a mandatelor de vicepreședinte cu atribuțiuni de președinte și de consilier cu atribuțiuni de vicepreședinte. Aici trebuie făcută o precizare foarte importantă și anume la calitatea pe care o avea Gică Păsat la convocarea ședinței. Fiind suspendat de drept, nu mai avea nicio calitate și cu toate astea el a convocat ședința extraordinară, încălcând dispozițiile art. 94, alin. 1 și 2 din Legea nr. 215/2001.

Sfătuit de cine știe ce jurist sau avocat liberal, făcut la apelul bocancilor, Păsat, în complicitate directă cu cei aflați permanent cu mâinile pe sus, respectiv consilierii județeni obedienți, mai încalcă o lege, în aceeași zi. Astfel că, în cadrul aceleiași ședințe, prin Hotărârile nr. 8, 9 și 10, au fost aleși tot Păsat și Bulacu în aceleași funcții, încălcându-se flagrant dispozițiile alin. 5, art. 14, din Legea nr. 554/2004, care spune: ”În ipoteza în care se emite un nou act administrativ cu același conținut ca și cel suspendat de instanță, acesta este suspendat de drept, în acest caz nu este necesară plângerea prealabilă”.

Sentința pronunțată de Tribunalul Vâlcea în data de 18.09.2015, îi dă câștig de cauză prefectului Cornoiu și pentru că era executorie, secretarul Consiliului Județean, Constantin Dirinea era obligat să facă demersurile necesare aplicării ei. De asemenea, Dirinea nu avea voie să contrasemneze pentru legalitate Hotărârile 8, 9 și 10/2015, cunoscând faptul că acestea aveau conținut identic cu Hotărârile 131, 132, 133/2014. În culpă se află și șefa Compartimentului Juridic al Instituției prefectului, Veronica Avram, care trebuia să ceară aplicarea Hotărârii instanței. Mai mult, această șefă de Departament Juridic, nu trebuia să dea avizul de legalitate al Prefecturii pe aceste Hotărâri, deoarece chiar ea este semnatara cererii de chemare în judecată prin care Instituția Prefectului a solicitat anularea acelor Hotărâri 131, 132 și 133/2014, care, așa cum am mai specificat, aveau conținut identic cu Hotărârile 8, 9 și 10/2015.  Niciunul dintre ei n-au mișcat niciun deget în privința respectării Legii nr. 554/2004 și nici a acestei sentințe judecătorești, extrem de importantă pentru Consiliul Județean Vâlcea. Acea sentință a Tribunalului Vâlcea anula cele trei Hotărâri ale Consiliului Județean, conform art. 1254, alin.2 din noul Cod Civil, care statuează principiul anulării actului sucsecvent ca urmare a anulării actului inițial, datorită legăturii lor juridice. Deci, se anulau și celelalte Hotărâri ale CJ, date tot în ședința extraordinară din data de 06.01. 2015, prin care erau realeși Gică Păsat și Romulus Bulacu. Cu alte cuvinte, în toată această perioadă de timp, circa 14 luni, Consiliul Județean nu a avut conducere, iar dacă a avut, s-a aflat în afara cadrului legal.

De remarcat ar mai fi și un alt aspect, foarte important în conturarea unui voluminous dosar penal, care îi paște pe impricinați și anume, că în recursul formulat la Curtea de Apel Pitești de către CJV, consilierii județeni: Stănculescu Victor George, Popescu Victor, Prală Ștefan, Andreianu Mihaela, Bulacu Romulus, Folea Gheorghe, Iliescu Marius Cristian, Moise Iuliana, Petrescu Remus, Pistol Bogdan, Poenaru Mircea, Simion Aurel și Tărășenie Dumitru, au făcut cereri de intervenție accesorie în susținera unei părți, în cazul nostru a lui Gheorghe Păsat. Tot ei sunt cei care, alături și de alții de la unele partide satelite, au votat Hotărâri de Consiliu Județean în care s-au aprobat fonduri și investiții de multe miliarde de lei. Din moment ce Tribunalul Vâlcea, cât și Curtea de Apel Pitești, îi scoate în afara legii pe Păsat și Bulacu, toate aceste Hotărâri devin nule, ceea ce înseamnă că atât ei cât și consilierii votanți, vor trebui să aducă banii înapoi la Consiliul Județean. Prejudiciul fiind enorm, este foarte probabil ca, într-un timp relativ scurt, toți cei enumerați mai sus să fie cercetați penal și arestați preventiv. Mai ales că, atunci când s-au dat primele Hotărâri, prin care au fost aleși Păsat și Bulacu la conducerea CJ, un consilier județean din partea PSD a sesizat DNA Pitești. I-a fost amănată cererea până la soluționarea cauzei de nulitate cerută de prefect în Contenciosul Administrativ și Fiscal. În prezent, nimeni nu mai poate sta în calea DNA-ului, soluția definitivă fiind dată de Curtea de Apel Pitești.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.