266 total views

Cu un an înainte de declanşarea alegerilor generale, liberalii şi pesediştii din CJ au găsit un nou motiv de scandal: numirea unui alt consilier în locul fostului procuror Teodor Trancă, fost PPDD, fost PSD, actualmente doar infractor cu juma de normă din cauza unei condamnări cu suspendare, într-un dosar de corupţie, care s-a lăsat şi cu retragerea drepturilor civile pe o perioadă de 2 ani.

CJ 1

Pe lege, singurul partid îndreptăţit să numească un nou consilier este PPDD, câştigătorul de drept al mandatului, doar că partidul lui Dan Diaconescu nu mai există, a fost înghiţit de UNPR prin fuziune. Drept urmare, locul procurorului nu poate fi ocupat de nimeni, vechiul partid a dispărut, nu mai există nici urmă din conducerea lui, deci nu are cine să facă demersurile pentru numirea altui consilier, iar UNPR nu are dreptul să se bage în seamă.
De câteva zile, unul dintre conservatorii vâlceni, Ion Pârvulescu, prim-vicepreşedintele PC Vâlcea, tot vehiculează idea că va fi nominalizat de către PNL în locul lui Teodor Trancă. Fumigena nu are nicio bază reală, PC nu poate ocupa locul PPDD deoarece a fost în alianţă cu PSD şi PNL, în USL, deci nu are niciun drept să ocupe acest loc cu toate scenariile fanteziste ale liberalilor. Nici PSD nu poate ridica pretenţii deoarece Ordonanţa 55, ordonanţa migraţiei aleşilor locali, a fost declarată neconstituţională, iar legea spune clar că în cazul vacantării unui post acesta va fi ocupat de următorul de pe lista partidului care a câştigat mandatul, adică PPDD.

Meci închis

Până la găsirea unei soluţii, liberalii îşi vor încorda muşchii să-l schimbe pe consilierul judeţean Petre Grigore, fost UNPR, actualmente în tabăra independenţilor lui Mircia Gutău, din funcţia de preşedinte al AGA CET Govora pentru a-i face loc liberalului Victor Stănculescu, finul liderului Cristian Buican. Cârtiţele din PSD susţin că după votul negativ dat de centru, liberalii vor să scape de independenţii lui Gutău şi să-şi numească oamenii lor. Mircia Gutău spune la rândul lui că liberalii îl pot da jos pe Grigore dar nu au voturile necesare pentru numirea altei persoane din exterior. Noi spunem că pot, dacă fac o înţelegere cu PSD.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.