Loading

Luna aceasta, tineri din Portugalia, Turcia şi Georgia vor lucra în comunităţile rurale din judeţul Vâlcea. Vor fi vizate şcolile şi zonele defavorizate din mediul rural.
Iniţiativa stagiului de voluntariat aparţine Asociaţiei Tinerilor Formatori pentru Dezvoltare Rurală. Numele proiectului este „Active Participation for Rural Development” – (Participare Activă pentru Dezvoltare Rurală) finanţat prin intermediul programului Tineret în Acţiune. În cadrul programului voluntari sunt patru tineri din Portugalia, Turcia şi Georgia. Tineri cu vârste cuprinse între 22 şi 25 de ani vor lucra timp de şapte luni în şcoli şi comunităţi din satele vâlcene, în special cu cei mici. Vor încerca să promoveze în special educaţia non-formală prin jocuri şi activităţi pe diferite tematici. „Stagiul de voluntariat a început pentru doi dintre tineri. Ceilalţi doi voluntari, din Georgia, au ajuns la începutul lui iulie la Râmnicu Vâlcea şi sunt pregătiţi să îşi înceapă activităţile. În cele şapte luni de activităţi voluntarii vor încerca să promoveze şi dezvoltarea zonelor rurale şi în special a celor în care trăiesc comunităţi rrome. Scopul proiectului este acela de a ajuta şi a aduce noi idei în interiorul comunităţilor. În acelaşi timp se pune accent şi pe dezvoltarea personală a voluntarilor, pe schimbarea mentalităţilor şi pe îmbunătăţirea abilităţilor personale”, spune Georgeta Mureanu, coordonatorul voluntarilor.
 Lecţii de limba română pentru voluntari
Joao Pedro de Sousa din Portugalia este unul din cei patru voluntari ce îşi vor începe stagiul în această lună. El spune că a venit în România pentru a ajuta comunitatea şi ca nu este la prima sa vizită în ţara noastră. „Am făcut un stagiu Erasmus la Cluj timp de trei luni. Pot să spun că sunt oarecum obişnuit cu ţara şi cu oamenii. Îmi place oraşul Râmnicu Vâlcea şi sunt sigur că mă voi simţi bine”, spune tânărul Joao. Pentru a se adapta cât mai bine la viaţa din România, organizaţia care îi găzduieşte le va oferi lecţii de limba română şi le va facilita diferite activităţi de socializare.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.