Vineri, 6 noiembrie 2020, a început campania electorală pentru ultimele alegeri din șirul celor 4 – europarlamentare, prezidențiale, locale, parlamentare – cele din urmă fiind cele mai așteptate după localele care dau primarii și aduc astfel în prim plan conducerile locale. Știm cu toții că cetățenii sunt mai mult interesați de cine îi conduce acolo unde stau și nu de cei care conduc țara.
Parlamentarele sunt de fapt alegeri în atenția CJurilor și Municipiiilor reședințe de județ, conducătorii acestora punând presiuni politice extrem de mari pe primarii de comune, iar cetățenii îi cam ascultă cu ochii închiși, neștiind de cele mai multe ori pe cine votează. Așadar, realitatea este că avem 80% vot impus de primar.
Parlamentul României este format din două camere, deci bicameral, – Camera Deputaților care este camera inferioară și Senatul care este camera superioară a unei adunări legislative. Senatul are 136 de senatori, iar Camera Deputaților – 329 de deputați.
Pentru Senat cine are locul unul pe o listă de partid are mandatul asigurat. Pentru Camera Deputaților, locul 1 și 2 de pe o listă sunt eligibile 100%, pentru locul 3, anul acesta, muncești să te faci vizibil și ai toate șansele, dar pentru locul 4, în județul unde candidezi, ori alte partide, din pură întâmplare, au candidați prestigioși și atunci tu pierzi ori electoratul județean urăște foarte mult PSD sau PNL și atunci locul 4 se întoarce la PNL sau PSD. Totuși, la aceste alegeri nu prea putem vorbi de alte partide în afară de PNL și PSD, celelalte fiind extrem de prost poziționate, lucru observat de toată lumea la alegerile locale, când România s-a împărțit în mandate PNL, PSD și doar 4 UDMR. Practic România s-a împărțit în două, partidele mici fiind nimicite. Ce USRul lui Barna, PRO România lui Ponta sau PMPul lui Băsescu? Majoritatea mandatelor vor fi PNL, PSD și firimituri pentru UDMR și USR.
Așadar, candidații înscriși în cursa electorală pentru Parlamentul României, au intrat în ultimele zile de campanie electorală. În toată această perioadă, prestigioșii, din cauza pandemiei sanitare, se exprimă foarte mult online, prin texte care mai de care, umplându-și astfel conturile de social media. Toate acestea pentru a-și face remarcat programul de guvernare sau promisiuni care niciodată nu vor putea fi ținute, promisiuni deșarte! Mai contează? Nu! Votanții s-au văzut care sunt și, din punctul nostru de vedere, textele lor politico-administrative sunt scrise special pentru populație și NU pentru OAMENI!
După o perioadă de absență, am înțeles că încă este nevoie de noi pe piață și am zis că nu strică să revenim (pentru o scurtă perioadă) și să ajutăm la promovarea candidaților înscriși în această cursă electorală, pentru județul Vâlcea. Aceste ultime 10 zile reprezintă, de fapt, cea mai importantă perioadă din această ultimă campanie electorală, pentru că acum se va pune accentul pe texte politice agresive și cu siguranță vom avea suficient material pentru întocmirea câtorva articole de presă, nu că nu am avea deja…
Tot în această perioadă vom promova și ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Râmnicu Vâlcea, ședință care va avea loc joi 26 noiembrie și care are 27 de proiecte pe ordinea de zi, proiecte cu o importanță majoră – alegerea CAurilor și AGAmanilor, rectificări de buget la instituțiile din subordinea Primăriei și nu numai.