2,104 total views

…că asta deducem din comunicatul pus la dispoziția opiniei publice, după discuțiile purtate de acesta cu reprezentanții Asociației Vâlcene a Elevilor (AVE), care au urcat în biroul principal din Prefectură, cerându-i „primului” om din județ să facă dreptate, privind acordarea burselor școlare.

Așadar, înainte de Paște, elevii au decis să pună pe masa prefectului problema burselor școlare pe care încearcă să o rezolve de ceva ani. Mai mult, AVE a acționat și în instanță Primăria Râmnicu Vâlcea pentru acordarea acestora pe cale legală, dacă primarul Gutău a refuzat. AVE a transmis și adrese în baza Legii 544/2001, fiecărei primării din județul Vâlcea, pentru a-și face propria lor bază de date cu numărul de elevi și bugetul pe care fiecare îl are la dispoziție, pentru a înțelege de ce primarii refuză acordarea burselor școlare care sunt un drept legal al lor.

Discuțiile au vizat situația burselor din județul Vâlcea, problemă care trebuie rezolvată de primari, nu de prefectul fără drept de cuvânt și inițiativă, lipsa gratuității transportului public al elevilor, problemă care trebuie rezolvată de președintele Rădulescu și în nici un caz de prefectul Oprea care este sluga lui și nimic altceva, dar și necesitatea înființării unui Centru de Tineret destinat organizării de activități pentru tinerii din județul Vâlcea, o doleanță care poate fi îndeplinită de către edilul Gutău și în nici un caz de prefectul care se bâlbâie și când citește numele de pe foi.

Deci, dragi elevi, prefectul Oprea este cel mai puțin în măsură să rezolve problema burselor, pentru că nu el conduce Prefectura, nu el ia decizii și nu are nici o putere asupra primarilor, pentru că aceștia nu se simt reprezentați de el. Oprea este doar o slugă politică, un prefect care nu știe să vorbească, nu are inițiativă, nu este în stare să facă o conferință de presă, iar mapa i-o fac alții. Duminică la Stoenești, de exemplu, la întâlnirea cu copiii de la Clubul Sportiv Sportmax, Rădulescu a fost inițiatorul discuțiilor, iar Oprea numai statutul de prefect nu-l afișa, dar pe cel al unui consiler al președintelui, da! Se ținea de o agendă de ziceai că e la o întâlnire de lucru pe….șantier, iar când a deschis gura să transmită ceva, cu greutate a îngăimat câteva cuvinte, de vorbit nu a putut vorbi. Pe contul de Fb „Instituția Prefectului”, acțiunea prefectului Oprea nu este promovată, dar pe contul de Fb al lui Rădulescu, da! Jenant! Până la urmă, stimabililor, în calitate de ce și pe banii cui v-ați dus în județ, duminică 3 aprilie? Care a fost până la urmă scopul acestei deplasări?

În loc de concluzii,

Domnule Oprea, cu real interes așteptăm să vedem implicarea dumneavoastră, până la urmă, în rezolvarea problemelor ridicate de elevi și refuzate de Gutău, primarii din județ și Rădulescu!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.