Loading

Liderii sindicali din Oltchim au avut la sfârşitul săptămânii trecute, o întâlnire cu parlamentarii vâlceni şi conducerea combinatului în urma căreia au stabilit ca astăzi, 23 octombrie, să se deplaseze la Bucureşti pentru a-l întreba pe noul ministru al Economiei, Andrei Gerea, ce are de gând cu societatea Oltchim. Preşedintele Ion Cîlea a invitat la această întâlnire parlamentarii de Vâlcea, conducerea societăţii, preşedintele Sindicatului Liber „Oltchim” şi reprezentanţi ai salariaţilor, precum şi administratorii judiciari Gheorghe Piperea şi Niculae Bălan, alături de administratorul special Bogdan Stănescu.

„Pe lângă punctele de vedere reţinute la întâlnirea de la sfârşitul săptămânii trecute cu liderii de sindicat, cu o parte dintre parlamentari şi subprefectul judeţului, în audienţa de astăzi vom supune atenţiei ministrului Economiei şi celelalte probleme de care depinde revigorarea activităţii productive şi pregătirea temeinică a OLTCHIM în perspectiva certă a privatizării. Cel mai important lucru este că ministrul Gerea a făcut deja public punctul său de vedere legat de perfectarea unui plan de reorganizare care să stea la baza funcţionării SC „OLTCHIM” SA în sistem integrat cu Rafinăria „ARPECHIM” Piteşti. De asemenea, voi solicita găsirea unor soluţii care să permită acordarea drepturilor salariale restante, precum şi a plăţilor compensatorii” – a declarat preşedintele Ion Cîlea.
“Ne ducem la minister în speranţa că poate reuşim ceva în ce priveşte Oltchim. Am vorbit cu toţi parlamentarii, i-am sunat pe fiecare în parte şi mi-au confirmat participarea la această întâlnire de urgenţă. L-am sunat şi pe prefectul judeţului, Mircea Nadolu, care m-a asigurat că vine şi el. Această situaţie nu poate să mai continue aşa. Să-l pregătească pentru privatizare, că altminteri e dezastru. Dacă nu rezolvăm nimic, facem noi proteste. Acesta mai este de părere că doar baronii locali ar mai fi putut salva judeţul, dar, cum nu-i mai avem, politicienii n-au nici un cuvânt de spus la centru” – a declarat Ionel Vancea, Vicepresedintele Cartel Alfa Vâlcea

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.