667 total views

În urma fuziunii dintre PMP şi UNPR, formaţiunea condusă extrem de slab de fostul pedelist Marian Mirea a fost înghiţită cu fulgi cu tot, la Vâlcea, de gruparea deputatului progresist (fost PSD-ist).

Romeo Radulescu

În disperarea de a obţine ceva la alegerile locale, Marian Mirea, liderul PMP Vâlcea, a făcut pe şmecherul şi a depus un teanc de semnături false pentru alegerile locale din iunie 2016. Consecința “rătăcirii” lui Mirea? Formațiunea pe care o reprezenta a ieşit din rândul celor cu drept de a depune candidaturi şi s-a ales cu dosare penale pentru cei pe care Mirea i-a pus să-şi asume respectivele liste. Îmi aduc şi acum aminte cum fostul lider PMP Vâlcea îi persifla pe cei de la PPU (sl) când făceau câteva corecturi pe liste, impuse de către BEM, plimbându-se, ca un şmecher ce se credea, printre băncile din clasa respectivă și râzând efectiv de ceea ce făcea nu doar formaţiunea politică amintită, ci şi celelalte formaţiuni, în timp ce el se dădea “inteligent”. Inteligenţa asta l-a costat scoaterea din jocul alegerilor.

După înregimentarea deputatului Dan Mazilu în rândurile PMP, tot Marian Mirea a făcut pe grozavul, crezând şi de această dată că va rupe gura târgului cu respectivul politician, fugar din PSD via UNPR. În mintea lui Mirea, “transferul” lui Mazilu i-a asigurat încă dinaintea votului procente bune la Vâlcea, cu care să crească în ochii fostului preşedinte Traian Băsescu, după ce a făcut-o de oaie la locale. Şi de această dată, însă, liderul fără dram de vizibilitate în spectrul politic al pemepiştilor o dă în bară!

Cotidianul Viaţa Vâlcii relatează azi, pe scurt, scandalul din PMP creat, credem noi, din cauza luptei pentru putere în partiduleţ dintre Marian Mirea şi Dan Mazilu. Redăm integral, în continuare, textul publicat de cotidianul “Viata Valcii”.

“După ce că vechii PMP-işti vâlceni sunt supăraţi că n-au fost băgaţi în seamă pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, că nu există nici un PMP-ist pe listele de candidaţi pentru Senat sau Camera Deputaţilor, ci numai foşti UNPR-işti, deputatul Dan Mazilu a mai comis una. Ieri, 8 decembrie 2016, cu 3 zile înainte de data alegerilor, s-a apucat să-i schimbe pe membrii PMP din secţiile de votare de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea. Revoltaţi, PMP-iştii au început să vorbească şi să se agite pe reţelele de socializare, dar şi prin intermediul telefoanelor date în redacţia noastră. Scandalul mocnit de la PMP are ca origini faptul că după preluarea ca interimar a şefiei Organizaţiei PMP Vâlcea, deputatul Dan Mazilu n-a ţinut cont de vechea structură a organizaţiei locale şi de munca depusă de aceşti oameni în cei trei ani de când s-a înfiinţat şi nici de eforturile depuse de activiştii de partid pentru alegerile anterioare. Deşi au existat dosare de candidaturi din partea vechilor PMP-işti vâlceni, la Bucureşti au fost duse alte dosare de candidaturi, printre care nu s-a regăsit nici un membru al Organizaţiei Partidului Mişcarea Populară din Vâlcea, ci doar foşti UNPR-işti sau, şi mai grav, oameni care până atunci activaseră prin alte partide politice. Supăraţi, totuşi, PMP-iştii au tăcut spre binele partidului şi de dragul celui pentru care s-au înscris în rândurile PMP Vâlcea, Traian Băsescu. Însă, iată că gafa de joi a deputatului Dan Mazilu i-a făcut să rupă tăcerea. Ceea ce ne face să credem că deputatul Dan Mazilu se sinucide… politic, este afirmaţia PMP-iştilor că ei se vor duce la vot, dar vor vota cu PMP doar la Senat, pentru a da votul lor la coşul central al partidului pentru Traian Băsescu (care candidează la Senatul României), însă pentru Camera Deputaţilor îşi vor îndrepta votul spre candidatul independent Romeo Rădulescu şi în nici un caz spre candidatul PMP Dan Mazilu. Şi dacă ne gândim că PMP Vâlcea avea înainte de fuziunea cu UNPR peste 3000 de membri în judeţ, plus membrii Organizaţiei Râmnicu Vâlcea, atunci Dan Mazilu pierde câteva mii de voturi.”

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.