1,508 total views

La o conferință de presă a social-democraților, Romeo Rădulescu a clarificat o situație fără precedent, despre care ziarul nostru a fost primul care a scris și anume, aceea că șeful liberalilor vâlceni, Cristi Buican, se dă de ceasul morții să le facă ecologiștilor organizații în teritoriu.

Gutau-Buican

Subita ”dragoste” ce l-a cuprins pentru noua culoare politică a lui Mircia Gutău, ne-a pus la grea încercare, logica elementară era aceea că aveam de-a face cu un troc politic: Buican îl ajută pe Gutău, cu liberalii lui, să câștige alegerile la Primăria Râmnicului, iar Gutău va pune umărul sprijinindu-l pe Buican să descalece la Consiliul Județean.
În conferința de presă a PSD, candidatul social-democraților la Primăria Râmnicului, Romeo Rădulescu, a făcut o declarație care ne-a confirmat logica. El a spus că în urmă cu o săptămână s-a întâlnit în Parlament cu prietenul său Dănuț Pop, președintele PER. Din vorbă în vorbă, au ajuns și la strategia PER pentru alegerile locale. Au discutat și despre candidatul Mircia Gutău și a citat răspunsul lui Dănuț Pop, care a spus: ”Nu este al meu, nu va fi al meu, mă interesează doar voturile”. Pop a mai spus că strategia ecologiștilor este ”ca PER să predea toate organizațiile PNL-ului ca să poată avea oameni în toate secțiile de votare, urmând ca la alegerile parlamentare PNL să dea PER-ului 15 locuri eligibile”.
Din această discuție reiese clar că Mircia Gutău nu este candidatul ecologiștilor și că există un blat între ecologiști și liberali. Interesante au fost mutările petrecute în urmă cu puțin timp, când Sebi Vețeleanu s-a dus la PER, iar Gutău la PNL. Vețeleanu s-a poziționat deschizător de drum pentru prietenul său, iar Gutău a preluat rolul de negociator cu Buican. Puse cap la cap, aceste date confirmă strategia croșetată la centru. Aparent, Miricia Gutău nu este candidatul liberalilor. În realitate, este și va fi sprijinit de liberali să câștige primăria purtând căciula ecologiștilor.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.