Loading

…cere public, președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican. Subiectul care de o săptămână ține prima pagină a publicațiilor online, și nu numai, este „alunecarea de teren” în apropierea Mănăstirii Frăsinei. Mai multe comunicate promovate de CJ Vâlcea, Prefectură, ISU, etc, l-au făcut pe parlamentar să iasă public cu o observație a întregii situații existente.

Primul liberal al județului, Cristian Buican, îl acuză pe Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, de o posibilă mușamalizare privind dezastrul investițiilor făcute. Mai mult, susține că președintele are un departament de propagandă și dezinformare, iar angajații, foști profesioniști din presă, sunt plătiți din bani publici, rolul lor ar fi de fapt să acopere eșecul conducerii CJVL.

Buican susține că acest dezastru (drumul rupt), dar și al multor altor nereguli din județ, este însă modul deficitar în care este condus CJVL. Cea mai gravă acuzație adusă de parlamentar, însă, este faptul că Rădulescu acordă contracte pe criterii în afara legii, clientelei de partid, firmelor susținătorilor politici și celor care cotizează pentru bunăstarea „mafiei PSD-iste” din județ, lucru ce a condus și va conduce în continuare la investiții care nu îndeplinesc standardele de calitate, care în timp își vor dovedi vulnerabilitatea. La finalul evaluării, deputatul liberal, solicită tuturor instituțiilor abilitate să își facă datoria pentru a stopa ilegalitățile din Consiliul Județean Vâlcea.

COMUNICAT PNL

„Preşedintele Consiliului Județean Vâlcea încearcă să muşamalizeze dezastrul investițiilor făcute la dispoziția sa! Prima ploaie serioasă a dărâmat drumul judeţean care duce la Mănăstirea Frăsinei. Departamentul de propagandă şi dezinformare alcătuit de Constantin Rădulescu în CJ şi format din foşti profesionişti din presă (plătiţi acum din bani publici la nivel de adevăraţi profesionişti) încearcă să acopere eşecul conducerii Consiliului Judeţean care a “#îngropat” în reabilitarea acestui drum peste 40 de milioane de lei (adică peste 3 milioane de lei pentru fiecare km, sau 9,4 milioane de euro la cursul din data execuţiei lucrărilor).

În urmă cu doi ani, autoritățile județene se lăudau prin toate canalele media folosind imagini, texte şi poze, redactate de acelaşi departament de propagandă politică pe bani publici, că au reușit să modernizeze “drumul Athosului românesc”, artera rutieră care face legătura între DN7 / E81 (Valea Oltului) și renumita Mănăstire Frăsinei.

DJ658, drumul care duce către Mănăstirea Frăsinei, a fost modernizat cu fonduri obținute de la bugetul de stat, prin PNDL 2 și din bugetul județului. Reabilitarea a durat aproximativ trei ani. Structura arterei rutiere a fost și în trecut distrusă din cauza alunecărilor de teren care au avut loc în zonă, de-a lungul timpului, dar la inaugurare autoritățile au dat asigurări că s-au luat măsuri de întărire a zonelor cu probleme.

Acum, preşedintele pozează în şeful echipelor care remediază situaţia gravă din Muereasca, iar cei din aparatul de propagandă lansează fel de fel de scenarii despre cauzele producerii pagubelor, inclusiv acela că recent, mitropolitul Olteniei a interzis accesul în lăcașul de cult ( biserica din Vale ) ridicat după cel de-Al Doilea Război Mondial, atât călugărilor de la Mănăstirea Frăsinei, cât și tuturor fețelor bisericești și mirenilor, printr-o serie de blesteme, după modelul Sfântului Ierarh Calinic, care în urmă cu peste un secol și jumătate, interzicea accesul femeilor către lăcașul secular.

Cauza acestui dezastru și a multor altor nereguli din județ este însă modul deficitar în care este condus Consiliul Județean Vâlcea. La ultimele alegeri locale din județul Vâlcea, PSD a obținut președinția Consiliului Județean și majoritate absolută, ceea ce a făcut ca președintele PSD Vâlcea, să aibă puterea absolută şi să dispună discreționar cum să cheltuiască un buget imens, acela al Consiliului Județean Vâlcea.

Acordarea de contracte pe criterii aflate în afara legii, clientelei de partid, firmelor susținătorilor politici și celor care cotizează pentru bunăstarea “mafiei PSD-iste” din județ, a condus și va conduce în continuare la investiții care nu îndeplinesc standardele de calitate și care în timp își vor dovedi vulnerabilitatea.

Cerem tuturor instituțiilor abilitate să își facă datoria pentru a stopa ilegalitățile din Consiliul Județean Vâlcea.”

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.