Loading

…a pretins, în mod repetat, de la un fost director în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală. Așadar, o inspectoare a Direcției Generale Antifraudă Fiscală a fost prinsă în flagrant în timp ce primea suma de 100.000 de euro drept mită de la un fost director în cadrul instituției pentru a opri o presupusă anchetă derulată de DNA, se arată în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 martie 2022, a inculpatei POPA GEORGIANA, inspector în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: ”în cursul lunii martie 2022, inculpata Popa Georgiana ar fi pretins, în mod repetat, de la un fost director în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală (martor în cauză) suma de 100.000 euro, despre care susținea că o va remite unui procuror din cadrul Direcției Naționale Anticorupție asupra căruia a lăsat să se creadă că are influență. În schimbul banilor, presupusul procuror ar fi trebuit să dispună o soluție favorabilă martorului într-o eventuală cauză penală în care acesta ar fi fost cercetat. În contextul menționat mai sus, la data de 29 martie 2022, inculpata Popa Georgiana ar fi primit cei 100.000 de euro pretinși, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Inculpatei Popa Georgiana i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 30 martie 2022, inculpata urmează să fie prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Nu știm cine este Popa Georgiana și nici nu ne interesează. Publicăm acest comunicat doar pentru a puncta încă o dată că instituțiile din România sunt pline de angajați corupți care, culmea! ne verifică și ne cercetează pe noi, oameni simpli care nu avem „spate”…

…România lucrului bine făcut!

ÎN ROMÂNIA, ȘPĂGARII PUBLICI CERCETEAZĂ ȘI TRIMIT OAMENII DUPĂ GRATII, IAR EI RĂMÂN LIBERI!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.