262 total views

Luni, 17 octombrie 2016, Senatul a adoptat propunerea legislativă a PSD privind eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017.

senat

Propunerea legislativa initiata de mai multi parlamentari PSD, printre care si Liviu Dragnea, duce la anularea a 102 taxe nefiscale, incusiv taxele radio – TV, incepand cu 1 ianuarie 2017.
Din cele 102 taxe care vor fi eliminate fac parte timbrul de mediul pentru autovehicule, 33 de taxe consulare si de cetatenie, 20 de taxe de la Registrul Comertului, taxele radio-TV, taxa suplimentara pentru eliminarea pasaportului, 22 de taxe pentru pierderea sau modificarea actelor, 13 taxe extrajudiciare de timbru si taxele pentru permisele de pescuit recreativ/sportive…
Potrivit expunerii de motive, propunerea de lege, semnată şi de liderul PSD, deputatul Liviu Dragnea, urmăreşte reducerea timpilor petrecuţi la cozi, în faţa ghişeelor, pentru plata acestor taxe, dar şi eficientizarea activităţii instituţiilor publice prin simplificarea şi fluidizarea proceselor interne.
‘Prin expunerea de motive s-a precizat faptul că impactul bugetar al măsurilor propuse este de 0,07% din PIB. Din calculele noastre a rezultat că de fapt e vorba de 0,2% PIB, respectiv măsurile ar avea un impact negativ de 1,6 miliarde lei din care aproximativ un miliard reprezintă diminuarea veniturilor bugetului consolidat şi 545 milioane creşterea cheltuielilor în condiţiile în care se propune acoperirea reducerii veniturilor SRR şi SRTv. O parte dintre taxele care sunt menţionate în proiect deja sunt eliminate prin actuala legislaţie
Propunerea de lege are un caracter organic şi a fost adoptată de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 89 de voturi ‘pentru’, 17 voturi ‘împotrivă’ şi o abţinere, urmând să fie transmisă Camerei Deputaţilor – for decizional în acest caz.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.