Loading

Fiecare elev care a luat nota zece la bacalaureat va fi premiat cu 3.000 de lei, conform unei ordonanţe adoptate miercuri în şedinţa de guvern, a declarat ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu.
Conform ordonanţei adoptate, premiile se acordă de Ministerul Educaţiei Naţionale din bugetul propriu pe anul 2013. Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la începutul şedinţei de guvern, că un act normativ în baza căruia vor fi premiaţi cei peste 120 de elevi care au luat nota zece la bacalaureat urmează să fie adoptat.
“Inteleg, astăzi, domnule ministru al Educatiei, că o să adoptăm un act prin care puteţi să îi premiaţi pe cei 124 de elevi care au luat zece la Bac. (…) Eu înţeleg că am vorbit de cei care au copiat şi e bine că îi sancţionăm şi îi pedepsim. Cred că sunt mai puţini decât în anii trecuţi, dar oricum, e şi asta o ştire. Dar, pe cât posibil, să vorbim şi de cei care au luat nota zece, că vorbim numai de partea rea, în loc să vorbim de partea bună, şi e păcat, se creează impresia că nu avem copii buni, lucru care nu e adevărat”, a afirmat primul-ministru, la începutul şedinţei Executivului.
Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a menţionat că mai sunt elevi care au depus contestaţii, iar numărul celor care au nota zece la bacalaureat ar putea să crească până la aproximativ 130.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.