Loading

…iar noi spunem că administrația publică locală este cea mai tangibilă formă de guvernare, comunicarea executivului cu cetățeanul jucând cel mai important rol între administrație și acesta.

Mai mult, transparența decizională în administrația publică locală are și ea același important rol, instrumentele legislative reflectând faptul că în centrul activității acesteia trebuie să fie cetățeanul. În acest context, cu precizarea modului de înscriere pentru audiențe și a datelor de contact pentru înscrieri, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău a reluat sesiunile de audiență.

„Miercuri, 1 februarie, voi fi la dispoziţia râmnicenilor care au de rezolvat probleme din domeniul administraţiei locale în cadrul primei sesiuni de audienţe pe acest an, programată de la ora 8.00 în Sala de Consiliu”.

Înscrierile în audienţă se fac la Centrul pentru Informarea Cetăţenilor (Registratura Primăriei) din strada General Magheru nr. 25, parter, sau prin e-mail pe adresa primaria@primariavl.ro, iar solicitările vor viza doar probleme ce sunt de competenţa Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea. Totodată, persoana care se înscrie în audienţă trebuie să facă dovada faptului că a depus în prealabil o cerere căreia i s-a răspuns negativ sau la care nu a primit răspuns.

Așteptăm cu real interes, în cursul zilei de astăzi, un rezumat al audiențelor – numărul participanților, problemele sesizate de aceștia, promisiunile adresate lor, dar și nivelul de rezolvare a cazurilor sesizate. Administrația publică este datoare, dacă nu chiar obligată, să emită informații în acest sens către media locală și nu numai.

În ciuda neîncrederii pe care cetățeanul o are în instituția publică – Primăria – participarea cetățenească poate avea un rol destul de important în adoptarea soluțiilor de rezolvare a unor probleme. Nu spunem că schimbul de idei va merge bine în mod automat, dar numai așa poate fi consolidat un parteneriat bun între comunitate și autoritatea locală.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.