143 total views

Primarul comunei Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă, este foarte supărat că nu se poate împrumuta, de undeva, de suma de 8, 5 miliarde lei.

“Vă spun sincer, tremur de frică imputării întregii lucrări, deşi este terminată. Am nevoie de 8,5 miliarde lei să fac recepţia la un proiect finalizat în urmă cu 7 luni. Este vorba despre proiectul “Drumuri calamitate de inundaţiile din 2010”, început la finele anului 2012, care produce şi a produs deja, penalităţi din partea SAPARD, de 2200 lei. Nu mă gândesc decât că, dacă apare Ghidul 2014-2020, eu nu pot accesa alte proiecte pe care le am în sertar, din cauza acestei lucrări neînchise. Această sumă reprezintă TVA la 322D, sumă eligibila care nu ar face altceva decât să se plimbe dintr-un cont în altul. Adică, eu fac plata acestei sume către constructor şi cu dovada plăţii merg la SAPARD, iar ei returnează imediat banii înapoi. Astfel, suma împrumutată poate fi achitată imediat. Am înţeles că aş putea să iau un împrumut de la Trezorerie pentru cofinanţare, dar încă nu s-a aprobat. Se aşteaptă o Ordonanţă de Urgenţă”, a precizat primarul din Stoeneşti.

foto – începutul lui martie 2015

Până ce edilul va găsi o soluţie a împrumutului, am observat că lucrările de modernizare, în Centrul Civic al comunei, sunt într-un stadiu avansat spre finalizare, chiar. De Paşte, se va face recepţia lucrărilor. Alăturat acestui material, se pot vedea două imagini diferite ale acestor lucrări, încă din luna martie.

foto – sfîrşit de martie 2015

Gheorghe Dumbravă se află la primul mandat şi a făcut mult mai multe decât a promis în campania electorală. El se zbate în fiecare zi să aducă bucurie pe chipul stoeneştenilor, oferindu-le un confort de care nu s-au bucurat până la venirea lui la Primăria comunei. Gheorghe Dumbravă este un primar iubit de locuitorii comunei Stoeneşti.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.