Loading

Vineri, 15 noiembrie, a.c., Consiliul Judeţean Vâlcea a fost gazda ministrului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, care s-a aflat în judeţul Vâlcea, să semneze contractul de finanţare al proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor solide din judeţul Vâlcea”. Ministrul Rovana Plumb este fost deputat de Vâlcea şi fost europarlamentar.

Rovana Plumb, ministrul Mediului şi Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, au semnat vineri, contractul de finanţare „Sistem de management integrat al deşeurilor solide în Judeţul Vâlcea” în valoare de 142.821.343 lei fără TVA. La semnarea contractului au luat parte ministrul Mediului, Rovana Plumb, secretarul general al ministerului, Marius Nica, directorul general al POS-ului de Mediu, Ciprian Ghioc, echipa de programe externe din cadrul Consiliului Judeţean, vicepreşedintele Dumitru Persu, senatorul Laurenţiu Coca, consilierii judeţeni Remus Grigorescu şi Adrian Buşu si primarul comunei Roeşti, Gheorghe Drăghici, deoarece pe raza localitatii Roesti se va construi depozitul ecologic al judetului.

Ministrul Mediului a afirmat că România a accesat decât 197 milioane de euro pe POS Mediu în timpul fostei guvernări. “În momentul de faţă, Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, a adus 855 milioane de euro într-un an de zile faţă de 197 milioane de euro cât au fost aduşi în ţară în cinci ani de zile. Practic, anul trecut, când am preluat POR, România avea o rată de absorbţie a fondurilor europene de 4 % şi un cuantum de 197 milioane de euro. Am adus aceşti bani cu programul oprit patru luni şi jumătate din punct de vedere al plăţii ca urmare a neregulilor constatate până în octombrie 2011 de Comisia Eoropeană. S-a lucrat zi şi noapte şi am reuşit până în acest moment să aducem încă 855 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că avem o absorbţie pe POR Mediu de peste un milliard de euro, cu o rată de absorbţie de aproape 25 %”, a declarat ministrul Rovana Plumb.
Aceasta a mai mentionat ca ţara noastră trebuie să atragă alte 600 de milioane de euro pe POR Mediu până în 2020. “Dacă pentru perioada de programare 2007-2013 suma aferentă acestui program a fost de 1,1 miliarde de euro, pentru următoarea perioadă, 2014-2020, pentru a ne atinge şi îndeplini angajamentele asumate prin tratatul de aderare avem nevoie de 600 milioane de euro”, a precizat ministrul Mediului. Vâlcea este cel de-al 27-lea judeţ care a semnat contractul de finanţare pentru un proiect privind sistemul integrat al managementului deşeurilor.

Proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor solide din judeţul Vâlcea”aştepta finanţarea din anul 2009.

În mandatul Rovanei Plumb, Vâlcea a primit 14 milioane de euro pentru infrastructura de apă şi canal.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.