578 total views

Despre cât de tulburi sunt apele la IBA Olt, s-a mai scris. Interesant este faptul că tocmai cei ce sunt plătiți pentru limpezirea lor, le tulbură. Suntem în măsură să vă prezentăm un caz mai puțin obișnuit, care pune mari semne de întrebare asupra activității unei conduceri nelegitime la IBA Olt. Cât privește pagubele create prin semnarea de documente pe perioada acestei conduceri instalate ilegal în fruntea Inspecției Bazinale a Apelor, care sunt nule de drept, rămâne de văzut cine le va plăti.

Bavita Daniel

În ordinea lor cronologică, faptele directorului Daniel Băviță pot sta la baza unui scenariu de film

Din funcția de director interimar, Băviță pregătește terenul unei infracțiuni fără precedent.
Începând cu data de 11. 12. 2013, Daniel Băviță a fost numit în funcția de director interimar al ABA Olt, pentru o perioadă de 3 luni. Ulterior, o decizie a directorului general al Administrației Naționale ”Apele Române” i-a prelungit durata contractului individual de muncă în funcția de director interimar până la data de 10. 06. 2014, inclusiv. A urmat o altă decizie a directorului general, care i-a mai prelungit încă o dată mandatul de director interimar până la data de 31. 12. 2014. În data de 04. 11. 2014, Administrația Națională ”Apele Române” (A.N.A.R.) a transmis la ABA Olt ( adresa nr. 18.861/4. 11. 2014, Anexa nr.7) Organigrama și Statutul de funcții al Administrației Bazinale de Apă Olt, aprobate, cu modificările propuse. Conform Statutului de funcții, la nivelul Inspecției Bazinale a Apelor era prevăzut un număr de 8 posturi cu studii superioare, dintre care un post de conducere (șef serviciu). În ședința Comitetului de direcție al ABA Olt din data de 20. 11. 2014, s-a aprobat ”suplimentarea structurii de personal, sediu ABA Olt cu trei posturi la serviciul IBA, un post de șef birou și două posturi de inginer”. Hotărârea a fost semnată de Președintele Comitetului de Direcție, ing. Daniel Băviță.

Băviță aranjază ploile. Organizează concursul și îl câștigă

Prin Decizia nr. 172 din 04.12.2014, emisă de directorul (interimar) ABA Olt, Daniel Băviță, ”Începând cu data de 04.12.2014, d-ul Răboacă Ilie se numește în funcția de șef birou aflat în subordinea șefului de serviciu Inspecția Bazinală a Apelor”. Este de menționat faptul că până la acea dată șef de serviciu la IBA era Ilie Răboacă. Băviță l-a numit pe o funcție inferioară, pregătindu-și terenul ocupării funcției lui Răboacă. A scos la concurs funcția de șef serviciu înaintea încetării contractului colectiv de muncă. Astfel că, în Raportul Corpului de Control al ministrului mediului, apelor și pădurilor, din data de 19. 10. 2015, la capitolul ”Concluzii” este specificat faptul că ”Pentru ocuparea postului de șef serviciu la IBA, rămas vacant (prin numirea lui Răboacă într-o funcție inferioară de șef de birou – n. r.), directorul (interimar-n. r.) Daniel Băviță a organizat concurs pentru candidatul Daniel Băviță, care a fost declarat admis în urma susținerii concursului”.

Concurs anulat- Băviță cercetat

Organizarea și desfășurarea concursului s-a realizat cu încălcarea prevederilor HG nr.286/2011 și nerespectarea condițiilor impuse prin Contractul Colectiv de Muncă 2011-2014 al A.N.A.R. Corpul de Control al ministrului mediului, apelor și pădurilor a recomandat, în Raportul respectiv, ”luarea de măsuri legale de anulare a concursului pentru ocuparea postului de șef serviciu la Inspecția Bazinală a Apelor, care s-a desfășurat în data de 19.12.2014 și organizarea unui nou concurs”. Raportul de control a fost transmis DNA în vederea efectuării de cercetări specifice care să stabilească dacă faptele prezentate în conținutul acestuia pot fi apreciate ca infracțiuni de corupție. Este foarte posibil ca în acest moment Daniel Băviță să fie cercetat de DNA, faptele prezentate mai sus îl recomandă pentru acest lucru.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.