197 total views

Un lucru este cert: nu toţi oamenii sunt încântaţi să dea ochi cu dentistul! Însă, disconfortul creat de o durere de dinţi nu prea are termeni de comparaţie, ca să nu mai vorbim de costuri, care nu sunt dintre cele mai mici. Însă, pentru a vă limita serios riscurile unei cheltuieli substanţiale pe scaunul stomatologic, iată câteva alimente pe care dentistul nu le recomandă.
Sucuri
Indiferent de tipul lor, cu zahăr, fără zahăr, cu acid fără acid, sucurile sunt duşmanul smalţului dinţilor. Dacă vreţi să gustaţi puţin, ar fi bine să beţi cu paiul pentru a limita contactul sucului cu dinţii
Mere
Dacă aveţi dinţi sensibili şi slabi, ultimul lucru de care ar trebui să vă atingeţi sunt merele sau orice alte legume şi fructe tari. Cele mai multe cazuri de dinţi rupţi au fost înregistrate după consumul de mere sau morcovi. Asta nu înseamnă că trebuie să renunţaţi la ele, ci doar să le tăiaţi felii înainte.
Bomboane şi caramele
Bomboanele şi caramelele amintesc de anii copilăriei. Problema este că astfel de dulciuri expun întreaga gură pentru o perioadă îndelungată de timp la zahărul dăunător. Iar, dacă le mestecaţi, riscaţi să vă rupeţi dinţii, să spargeţi plombele sau să distrugeţi smalţul. La rândul lor, caramelele rămân lipite de dinţi, intră printre dinţi, contribuind la formarea plăcii. Dacă vreţi ceva dulce, optaţi pentru ciocolată neagră. Pe lângă faptul că este mai moale, distruge placa bacteriană.
Porumb fiert
Persoanele care au dinţi slabi, care poartă aparat dentar, proteze sau placă dentară ar fi bine să ocolească porumbul fiert. Dacă încercaţi să desprindeţi cu dinţii boabele de pe ştiulete, riscaţi să vă dislocaţi proteza sau placa. Cel mai bine este să daţi jos boabele de pe ştiulete înainte de a le mânca.
Sosul pentru paste
Smalţul dinţilor are de suferit de pe urma alimentelor închise la culoare. În plus, roşiile sunt acide şi afectează temporar smalţul dinţilor.
Vinul alb
Dacă vinul roşu pătează dinţii, vinul alb afectează şi mai mult smalţul, pentru că este mai acid decât cel roşu. „Vinul alb contribuie la accentuarea petelor de pe dinţi în urma consumului de alimente colorate.
Apa îmbuteliată şi limonada
În cazul în care aveaţi impresia că apa îmbuteliată este mai bună decât cea de la robinet, dinţii dumneavoastră s-ar putea să aibă de suferit. Problema este că, în timpul purificării apei, aceasta devine mult mai acidă şi atacă dinţii. De asemenea, limonada este o adevărată bombă pentru dinţi. Combinaţia acid – zahăr este distructivă şi duce la apariţia cariilor. Chiar dacă adăugaţi felii de lămâie în apă poate fi periculos, pentru că sporiţi aciditatea apei.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.