307 total views

Pe documente oficiale primarul Gutău Mircia minte! Domnule primar, prin acest articol dovedim încă o dată, modul dumneavoastră de a înțelege să faceți administrație și mai ales cum ne respectați pentru că v-am ales să ne administrați bunurile!

Dacă acesta consideră că dezmățul pe bani publici este un act caritabil, noi considerăm că nesimțirea este la ea acasă, iar tupeul este unul ieșit din comun. „Balul Primăriei” s-a dovenit a fi unul cu iz de țeapă, iar izul asta vine dintr-o crasă indiferență față de banul public de care Mircia Gutău înțelege să-și bată joc, făcând afaceri în detrimentul populației, dar în scopul grupului de interese, lărgit pe fiecare zi, pe care trebuie să-l mulțumească. Inconștiența de care tot spun unii că dă dovadă, noi o calificăm ca fiind dispreț față de cetățean și față de încrederea pe care acesta i-a acordat-o atunci când i-a dat votul, sperând într-un trai mai bun.

Ce înseamnă eveniment caritabil?

Miza unui eveniment caritabil este strângerea de fonduri pentru o cauză nobilă, iar când hotărești să organizezi un astfel de eveniment, clar ai și cauza pentru care ți se rupe sufletul și pentru care faci din toată inima gestul caritabil. Așadar, în primul rând, trebuie stabilit scopul, pentru că trebuie să existe un scop, nu? Dar în nici un caz rezultatele, cinstea și faima unora, acestea nu pot forma o cauză nobilă pentru care să organizezi un bal caritabil. Ori, da? După părerea unora, da! În fine. În cazul unui eveniment caritabil, acesta este, în 90% din cazuri, de a strânge bani pentru o cauză. Evident, există și evenimente când se strâng jucării, cărți, alimente ori alte donații importante, dar de cele mai multe ori este vorba despre bani, pentru că tot ce se întreprinde este pentru a atinge scopul evenimentului caritabil și nu pentru alte posibile scopuri ascunse. Când vrei să organizezi un bal, un concert sau orice alt eveniment cu scop CARITABIL, este primordial, atunci când începi să te ocupi de acțiunea în sine, în totalitate, să-ți alegi o cauză care să le fie familiară oamenilor pe care ți-i dorești în public la eveniment, adică relevant pentru cei cărora te adresezi. Iar dacă vrei ca acțiunea ta chiar să conteze, trebuie să gândești o campanie coerentă și să aibă un nume care să explice fix cauza pentru care se strâng banii. Un eveniment caritabil trebuie să atragă oameni, de aceea are nevoie de niște „ținte” care să atragă publicul. Deci, este nevoie de o promovare corespunzătoare, pentru că poate lumea ar participa și s-ar implica, dar de unde să afle de eveniment? Mai mult, dacă nu este suficient să explicit totul din titlu, există variata unui text scris mare și așezat undeva să-l vadă până și cel mai grăbit trecător, fie el pe facebook ori pagina de internet a organizatorului. Există spații publice unde afișele pot fi expuse pentru a indica mai multe detalii cu privire la acțiunea unde scopul este să ajuți și nu să te lăfăi. Într-un cuvânt, trebuie să-ți prezinți corect cauza pentru că sigur la finalul evenimentului vei dori să te mândrești cu suma strânsă datorită efortului depus în implicarea cauzei nobile pentru că ești pe deplin mulțumitor că totul a ieșit perfect sau aproape perfect. La final sigur vei dori să poți pune niște poze cu ce s-a făcut concret cu banii strânși de la eveniment.

Am făcut această introducere pentru a detalia ce înseamnă cu adevărat să organizezi un eveniment caritabil și pentru a-i arăta primarului Gutău Mircia cum își bate joc de banul public și desconsideră inteligența unora.

Reamintim tuturor că, pe data de 17 decembrie 2017, edilul a organizat, după ce a fost intrerupt o perioadă, evenimentul de marcă al municipiului „Balul Primăriei”. În urma achiziției de proastă factură a albumului foto „Râmnicu Vâlcea10 x 10”, constatăm că evenimentul este promovat în interiorul acestuia ca fiind unul cu scop caritabil și astfel am dorit să aflăm oficial, de la primarul Gutău, care a fost scopul caritabil din cadrul marelui eveniment pe bani publici.

Răspunsul Primăriei către Timpul de Vâlcea și USR. Gutău Mircia minte!

În răspunsul oferit (vezi document atașat) acesta ne transmite că „ sumele colectate drept sponsorizare de la participanții la evenimentul „Balul Primăriei” au fost utilizate pentru (printre altele) oferirea de cadouri tuturor preșcolarilor și elevilor de la unitățile de învățământ din municipiu cu ocazia sărbătorilor de iarnă”. Dar, în răspunsul oferit USR (vezi document atașat) acesta susține că „Balul Primăriei” este „un eveniment de o facutură similară, doar că face referire la întreaga comunitate locală. Rezultatele deosebite obținute de membrii comunității – indiferent în ce domeniu activează: economic, cultural, social, administrativ, sportiv, învățământ etc – merită apreciate public în cadrul unui moment de calitate.

Astfel, „Balul Primăriei” este modalitatea în care comunitatea locală mulțumește personalităților care i-au făcut cinste și faimă prin activitatea desfășurată pe parcursul unui an întreg”, deci nu caritabil, domnule primar, așa cum ne-ați răspuns nouă. În răspunsul oferit către USR nu faceți vorbire de nici o sumă folosită pentru achiziționare cadouri copii. De ce? Înseamnă că pe noi ne-ați mințit. „Balul Primăriei” , așa cum susțineți, nu este un eveniment caritabil, ci dezmăț pe bani publici, pe ritm de manele și cu iz de nesimțire, pentru că putem traduce evenimentul ca fiind unul de fidelizare a funcționarului public, prin mituire, din banii noștri.

La un astfel de eveniment, domnule primar, participanții nu trebuiau taxați pentru masa, dansul și laudele pe care vi le-au adus, ci trebuiau să facă donații în cadrul evenimentului, atunci când ar fi trebuit să aibă loc strângerea de fonduri, pentru că asta presupune o acțiune caritabilă. Am urmărit „promovarea” din mass-media locală a evenimentului, pozele postate, clipurile video, nu am văzut nicăieri acțiunea de caritate pe care, pe tot parcursul evenimentului, cineva ar fi trebuit să o reamintească periodic publicului/invitaților, să știe și să nu uite de ce se află acolo… să doneze în speță!, și să direcționeze oamenii către urnele în care trebuiau depuși banii, urne care, le fel, trebuiau să fie cât mai zivibile prin sală. Ați avut așa ceva? A donat cineva, domnule primar? A, a plătit invitația care spuneți dumneavoastră că a fost în cuantum de 300 de lei/pers, iar cu suma strânsă ați oferit copiilor din municipiu cadouri, deși nu ne faceți și dovada cum ar fi trebuit. Asta este caritatea? Ne-ați mințit domnule primar!

„Balul Primăriei” acțiune caritabila zero!

Suma totală cheltuită de primărie, aferentă organizării balului, a fost de 579.962,71 de lei, iar suma încasată a fost doar 115.200 lei. Păi domnule primar, și chiar și așa, cu suma plătită de invitat în cuantum de 300 de lei, până la urmă nu este greșit, dar ați ieșit în pierdere rău de tot și asta da, este greșit… tot rău de tot. La un eveniment caritabil, din suma colectată, fie ea din plata invitației ori donațiile în cadrul evenimentului, se achită costul organizării și diferența se duce către cauza nobilă datorită căreia a fost organizată acțiunea în scop caritabil, fie ea și numită „Balul Primăriei” Râmnicu Vâlcea. Înțelegeți? Cadourile pentru preșcolarii și elevii din municipiu nu reprezintă o acțiune caritabilă, Mircia Gutău, ci este o opțiune a administrației locale, pe care dacă și-o permite o face, dacă nu, nu.
Domnule primar, Gutău Mircia, în 20 noiembrie ați aprobat din bugetul local (vezi document atașat) suma de 329.400 lei tot pentru cadouri? Când ați avut timp să cheltuiți alți bani pe cadouri? Vacanță s-a luat pe 23 decembrie 2017. Ori procedura care trebuia îndeplinită nu aveați când să o faceți așa repede și nici cadourile fizic nu aveați când să le faceți, dar să le mai și dați. Majoritatea părinților nu își mai duc copii la școală in ultima săptămână. Mai mult, nu am văzut să treceți prin Consiliul Local nici o hotărâre în acest sens. Nu am văzut din partea administrației nici un comunicat în care să spuneți ce sumă s-a strâns din invitațiile de la bal ș ce ați făcut cu ea. Nu am văzut nimic! Absolut nimic! Mințiți domnule primar Gutău! Mințiți!

În concluzie, Gutău Mircia își bate joc de noi oficial, iar pentru „Balul Primăriei” nu a prezentat cauza, nu a spus ce a facut cu banii, nu a promovat evenimentul caritabil, a triat invitații, 70% din ei s-au distrat pe banii noștri (384 plătitori, iar până la 1100 neplătitori), iar evenimentul a ieșit pe pierdere. O afacere foarte proastă pentru administrația Gutău. E corect? Ce ziceți, vrem și noi cei care nu am fost la bal să ne distrăm o seară pe banii dumneavostră, v-ar conveni? Pe ai dumneavoastră domnule Gutău, nu pe cei care ni-i administrați!

Domnule primar, înțelegi că trebuie să-i cereți persoanei fizice Mircia Gutău să achite de urgență paguba adusă bugetului local, în valoare de 464.762,71 lei?

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.