1,410 total views

DESCHIDE DOCUMENTE – Proces Verbal DENDROS – CONTRACT DENDROS – CONTRACT + PV LOVFLOR

”Famiglia” Buican implicată în furtul de bani publici de la primăria Bujoreni și se pare cu ajutorul candidatului PNL la postul de primar, Dragoș Cîrstoiu.

Bani publici în acte false

Buican Mihai, fratele deputatului liberal, Cristian Buican, cu ajutorul soției sale Buican Vasilica, a încasat doar în 2015, în doar 7 luni de zile, uriașa sumă de 148.360 lei fără TVA  (1,5 miliarde lei vechi) prin două firme ce au același obiect de activitate și anume, decolmatare si regularizare albii pârâuri.

Valea Bujorencii este a Apelor Române, nu a deputatului Buican!

Așa cum v-am relatat și în articolul publicat în ziarul nostru din 24 mai a.c., prin care evidențiam decontarea unor lucrări fictive de decolmatare a pârâului Valea Bujorencii, revenim cu  probe indubitabile care dovedesc cele afirmate anterior. Astfel, firmele de casa ale deputatului Cristian Buican, respectiv SC Dendros SRL și SC Lovflor SRL, au încheiat câte un contract de decolmatare și regularizare a pârâului Valea Bujorencii, în valoare de  69,999,81 lei fără TVA și  78.361,64 lei fără TVA. Din informațiile noastre, sumele au fost facturate de către cele două firme și încasate parțial. Nenorocirea actorilor din această piesă de teatru de proastă factură vine de la faptul că ABA Olt și SGA Vâlcea, care sunt administratorii pârâului respectiv, ”nu au dat un aviz Primăriei comunei Bujoreni pentru execuția unor lucrări de decolmatare a albiei minore a pârâului Valea Bujorencii în perioada 2012-2016”, iar ”în conformitate cu prevederile Legii Apelor nr.107/1996 cu modificările și completările ulterioare, art.3, alin.1, albia minoră a pârâului Valea Bujorencii aparține domeniului public al statului aflată în administrarea AN ”Apele Române”- ABA Olt – SGA Vâlcea”.

Contract PNL la primărie PSD

Deci, rezultă clar că primăria Bujoreni prin reprezentanții săi, care au semnat procesul verbal de recepție a lucrărilor– Cîrstoiu Dragoș Gigel, Marinescu Cristian Ștefan, Marinescu Mihail Octavianus, au comis fapte de corupție – abuz în serviciu, fals și uz de fals și alte infracțiuni care sperăm să fie evidențiate de DNA Pitești în urma celor sesizate de noi în această anchetă. Se dovedește încă o dată faptul că distinsul domn deputat și președinte al PNL Vâlcea, Cristian Buican, este implicat, prin interpuși, cum ar fi rudele sale, în tot felul de manevre pe bani publici. Cu ce nas și tupeu mai apar în fața cetățenilor comunei Bujoreni cerându-le votul? Mai mult decât atât, îl atrag și pe candidatul la funcția de președinte al PNL, Ludovic Orban, în acțiuni periculoase și compromițătoare care-i pot pune în pericol succesul la alegerile interne din partid. Ne întrebăm, cât de mare este încrengătura faptelor de corupție săvârșite de ”Famiglia” Buican, dacă aceste contracte au fost luate la o primărie condusă de un primar PSD?

”Caracatița” Buican în APELE Argeșului, Oltului și Jiului!?

Odată cu devoalarea acestor fapte de corupție, credem că trebuie să înceapă să aibă insomnii și alți primari din Vâlcea, Argeș, Olt, Gorj, etc,  unde domnul deputat Cristian Buican a avut și are o mare influență prin virtutea funcției de coordonator al activității politice a PNL din aceste județe. Invităm depozitarii unor informații asemănătoare să ne contacteze în vederea demontării tuturor acțiunilor păguboase pentru stat pe care le-a comis deputatul Buican sau pe care le-ar mai putea comite. Sperăm că în fața acestor probe zdrobitoare, DNA-ul să demareze cercetările de rigoare, ieșind din faza de mângâiat pe cap la adresa deputatului Cristian Buican.

În loc de concluzii

Firmele deputatului Buican cu domeniul de activitate ”decolmatare albii pârâuri” execută lucrări doar pe hârtie, la fața locului, realitatea fiind cu totul alta. Mai mult, cu siguranță deputatul care cunoaște bine legea, era conștient de faptul că orice lucrare realizată de una dintre firmele deținute de ”Famiglia” sa, pe albia pârâului Valea Bujorencii, este ilegală și risca dosare penale.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.