122 total views

Este un obicei în ultima perioadă, ca tot ce vedem la alţii să copiem şi la noi. De această dată a venit rândul Braşovului să fie copiat de legislativul local vâlcean.

Ultima şedinţă a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea aduce pentru elevii din municipiu veşti mai puţin plăcute.
Potrivit unei hotărâri din ultima şedinţă ordinară a CL, elevii care vor face şase absenţe nemotivate, într-o singură lună, nu vor mai beneficia de transport gratuit. Conform hotărârii CL, unităţile de învăţământ din Râmnicu Vâlcea au obligaţia să transmită, lunar, o situaţie cu absenţele fiecărui elev care solicită eliberarea unei legitimaţii pentru transport gratuit cu autobuzele ETA.
Pentru că se aplică cu succes şi în alt judeţ, primarul interimar Ion Gigi Matei s-a gândit să urmeze respectivul exemplu, susţinând că încearcă să diminueze absenteismul şcolar, stimulând astfel prezenţa la ore, potrivit adevărul.ro. Pentru Inspectoratul Şcolar Vâlcea, măsura nu este tocmai binevenită deoarece se va îngreuna activitatea secretariatelor şcolilor, care vor trebui să centralizeze lunar absenţele elevilor navetişti.
Peste 2000 de elevi din Râmnicu Vâlcea şi comunele limitrofe Mihăeşti şi Dăeşti fac zilnic naveta cu autobuzele ETA, aceștia fiind așadar în vizorul Consiliului Local.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.