325 total views

Nevoia urgentă de bani ne poate împinge să facem alegeri necugetate. De aceea, în următorul articol îți vom prezenta câteva sfaturi și trucuri pe care le poți aplica înainte să soliciți un credit nebancar.

De regulă, instituțiile financiare nebancare oferă credite ce pot fi accesate foarte ușor. Totuși, înainte de a vă îndatora trebuie să faceți o analiză pentru a vedea dacă suma modul în care va fi cheltuită este o urgență sau nu. De exemplu, solicitarea unui credit nebancar pentru achiziția de electronice și/sau electrocasnice nu este recomandată. Pentru astfel de cumpărături puteți obține finanțări mult mai avantajoase sau plata în rate cu 0% dobândă.

Înainte de a solicita un credit nebancar IFN trebuie să faci o analiză a ofertelor disponibile. Pe site-ul de analize credite nebancare Finaton.com/ro vei putea găsi o centralizare a condițiilor de creditare de la instituțiile financiare nebancare. Aici vei putea compara câteva criterii foarte importante precum: suma maximă acordată printr-un credit, perioada de rambursare disponibilă și valoarea dobânzii.

Dacă încă ești nedecis, îți recomandăm să efectuezi o simulare credit nebancar. Cu ajutorul unui calculator credit vei putea afla care este valoarea ratei și suma totală pe care va trebui să o rambursezi pentru a achita creditul. Acest calculator credit este foarte util în comparația de credite deoarece arată valorile exacte pe care le vei avea de plătit după accesarea împrumutului.

Trebuie să ții cont de dobânda percepută, de suma pe care poți să o obții, de termenul limită la care trebuie să rambursezi banii și de alte condiții, comisioane și taxe”, se precizează pe Finaton.com/ro.

Credit nebancar cu 0% dobândă

În cazul în care încă nu ai accesat un credit nebancar, ai șansa să poți accesa un credit fără dobândă. Această ofertă este disponibilă doar la unele instituții financiare nebancare, iar pentru a te califica pentru ea trebuie să nu fi accesat un alt împrumut la respectiva companie. Suma pe care o poți accesa în cadrul unui credit cu 0% dobândă este de circa 2.000 de lei, iar termenul de rambursare de până la 60 de zile. Condițiile exacte pot fi diferite la fiecare IFN, de aceea îți recomandăm să soliciți detaliile exacte înainte de a semna un contract pentru un credit nebancar.

Credit pentru restanțieri

La instituțiile financiare nebancare poți aplica pentru un credit nebancar pentru restanțieri chiar dacă ai înregistrat restanțe sau dacă ești înregistrat în Biroul de Credit. Deși procentajul de aprobare a acestor dosare nu este 100%, acesta este mult mai mare în comparație cu cel al băncilor.

Indiferent de tipul de credit accesat, îți recomandăm să îți achiți ratele la timp și să eviți plata cu întârziere. În caz contrar, instituția financiară nebancară îți poate aplica penalizări și dobânzi suplimentare. Pentru a afla valoarea exactă a acestora, nu uita să citești cu atenție contractul de credit. Totodată, în cadrul acestuia vei putea afla și ce alte comisioane sunt aplicate, unele IFN având chiar și comision de aprobare dosar credit.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.