Loading

”Pentru Oltchim, căutăm parteneri serioşi care să fie capabili să gestioneze acest colos industrial, ce poate genera o cifră de afaceri de 1 miliard de euro anual. De aceea, sunt foarte importante întâlnirile şi convorbirile cu investitori puternici din acest domeniu”, a declarat ministrul Economiei, Andrei Gerea în timpul unei întâlnirii cu investitori din China.

Gerea s-a întâlnit marți cu preşedinţii companiilor chineze BAOTA Petrochemical Group, Hengchao Sun şi JUNLUN Petroleum Co, Ltd, Changqing Xie, precum şi cu specialiştii celor două companii, în continuarea demersurilor pentru atragerea de investiţii la Oltchim şi redresarea economică a combinatului.
La întâlnire au participat administratorii judiciari si administratorul special ai companiei aflate in insolvenţă, managementul combinatului Oltchim, reprezentanţi ai OPSPI şi ai Ministerului Economiei. Administratorii judiciari au realizat o scurtă prezentare a situaţiei actuale a Oltchim, iar oamenii de afaceri chinezi au dorit să-şi clarifice chestiuni referitoare la situaţia platformei petrochimice de la Piteşti şi a celei chimice de la Râmnicu Vâlcea, la acţionariatul companiei, la principalele produse realizate în capacităţile existente.
În zilele următoare, delegaţia chineză va vizita atât platforma de la Vâlcea, cât şi platforma petrochimică Bradu de la Piteşti, urmând ca în urma concluziilor să facă o evaluare a situaţiei. Înainte de a pleca din România, delegaţia chineză va avea din nou o întâlnire cu ministrul Economiei.

SURSA/CAPITAL

TITLU SI POZA/TDV

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.