299 total views

A început ”războiul stelelor” cu declarații ”bombă de presă”, care atestă cât de mizerabilă devine campania electorală prin neputința unora de a se face auziți și înțeleși de marea majoritate a alegătorilor sătui de promisiuni și minciuni aruncate cu nonșalanță din patru în patru ani.

Foto/viatavalcii.ro

Screenshot_2016-03-22-09-25-38-1

Migrația politică de la un partid la altul subțiază rândurile acestora, iar unii lideri încearcă atacuri la credibilitatea și integritatea concurenței. Un astfel de exemplu este liderul PNL Vâlcea, Cristi Buican, care a rămas probabil fără argumente în fața propriilor săi membrii de partid. El și-a îndreptat tunurile spre PSD, acuzând doi dintre noii membri ai acestui partid, foști inspectori șefi ai IPJ Vâlcea, Florian Marin și Nicolae Sărdărescu, că în fosta lor calitate au obținut informații și le folosesc în scop de șantaj și presiune pe oamenii politici din teritoriu.
”Afirm răspicat, ca să nu existe dubii: foști inspectori ai IPJ Vâlcea, care în prezent sunt membrii PSD, încalcă legea și folosesc informații clasificate și secrete în scop electoral. Merg în teritoriu și amenință sau șantajează membri de partid ai PNL cu informații la care au avut acces prin prisma fostei funcții de inspectori șefi ai IPJ. Pot să înțeleg că disperarea PSD-iștilor din județul Vâlcea a atins cote nemaiîntâlnite, însă nu este normal ceea ce fac”, spune Cristi Buican.
Acuzațiile sunt extrem de grave și ar putea sta la baza unui dosar penal ”baban”, dacă ”vigilentul” domn prezident ar scoate din rastel și probele care să le susțină. Acest lucru îl solicită și ”acuzații” prin comunicate de presă. Astfel, Florian Marin îi solicită ”public dlui Președinte Buican să prezinte care sunt persoanele asupra cărora am făcut presiuni, prin folosirea de informații clasificate și de serviciu, precum și probele concrete care să ateste acest lucru”. Este o cerință pertinentă și de bun simț venită din partea unui profesionist, care nu vrea ca numele să-i fie terfelit chiar și de un parlamentar aflat în criză de identitate. Florian Marin nu se lasă intimidat de funcția ”preopinentului” și îl ”amenință prietenește” că dacă nu deține acele probe ”și totuși este imaginația dumnealui, îi ofer posibilitatea să retracteze public cele afirmate”. Din această formulare reiese că Marin nu-și cunoaște prea bine ”adversarul” politic obișnuit cu lansări de fumigene pe piața cuvintelor fără formă și fond. Buican niciodată nu a retractat ”bazaconiile” minții sale plecate câteodată cu sorcova și nu credem că o va face acum. Probabil că intuiția și simțul său de observator, l-au determinat să încheie comunicatul cu o ”atenționare”, dacă nu mai mult, menită să-l facă pe deputat să-și cam înghită cuvintele: ”În caz contrar, afirmațiile sale reprezintă o atingere adusă imaginii și probității mele profesionale și voi solicita instituțiilor statului efectuarea de cercetări în vederea stabilirii adevărului și a luării de măsuri legale”. Cu alte cuvinte, Buican se va trezi cu un dosar penal.
Nicolae Sărdărescu este mai înțelegător și remite un comunicat de presă prin care spune că ”Acuzațiile sunt nefondate, lipsite de esență și fundament”. Cere și el dovezi lui Buican, în susținerea afirmațiilor grave care i se aduc: ”Având în vedere acuzațiile aduse, îl rog pe domnul deputat Cristian Buican, Președintele PNL Vâlcea, să-și argumenteze cu probe afirmațiile”. Nicolae Sărdărescu înțelege neliniștea lui Buican privitoare la candidatura sa și nu se arată prea ofensat, poate și din motivul că în calitatea de candidat la primăria Horezu, nu bate cu pasul județul. A avut și o convorbire telefonică cu Buican din care a reieșit acest aspect, deputatul exprimându-și regretul că a fost o greșeală de exprimare.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.