606 total views

Pentru că nu au îngenuncheat în fața lui, le-a cerut în instanță radierea asociației. A pierdut și acum trebuie să plătească 3100 lei, din bugetul local și așa prejudiciat, onorariul avocatului.

La general vorbind, cât de tâmpit să fii să te opui, ca și primar, dezvoltării comunei? Cât de mult să-ți urăști cetățenii ca să-i acționezi pe majoritatea în instanță? De ce ești primar dacă nu să administrezi în folosul și pentru cetățeanul de rând? Concioiu Nicolae este primarul care își amenință cetățenii, îi trimite în instanțe pentru a obține documentele solicitate, a pus stăpânire pe patrimoniul comunei, într-un cuvânt adminsitrează după legea Concioiu și în nici un caz după Legea 215/2001 a adminsitrației publice locale, iar cine își permite să fie mai deștept și să nu îngenungheze în fața lui, are de tras.

Gușoinei, cu un Concioiu la conducere, involuează!

Așadar, am văzut adevărata față a pesedististului Concioiu Nicolae, primar în comuna Gușoieni – Vâlcea, care nu eliberează documentele simple (adeverință, certificat fiscal, etc) necesare oricărui cetățean, până ce acesta nu se îndreaptă în instanță. Când vine vorba însă de un agent economic care dorește să-și deschidă o afacere în comuna pe care acesta o administrează, la fel, nu eliberează actele necesare pentru funcționarea și desfășurarea de activități comerciale, acte necesare acordului de funcționare și ocupare a domeniului public, acte necesare pentru eliberarea autorizației de funcționare activității de alimentație publică, pentru activități recreative și distractive ori multe alte activități. Nici un document nu pleacă din Primărie până ce nu există o hotărâre definitivă a unei instanțe. Nu știm dacă alte administrații mai procedează la fel, dar ce se întâmplă la Primăria Gușoieni este de noaptea minții.

Taxele și impozitele pentru Gușoinei se regăsesc la Drăgășani

Deducem din această atitudine, pe lângă faptul că domnia sa nu suportă ca cineva să intre în Primărie și să solicite vreun document, că motivul real este acela ca cetățenii să „înnoate” în mizerie și sărăcie, pentru că asta am văzut în Gușoieni. Am văzut o comună privată de un trai decent și cu o populație îmbătrânită care se scaldă în mizerie. Tinerii dezvoltatori nu și-au mutat doar afacerile la Drăgășani scârbiți de a mai lupta cu baronul Concioiu, ci și familiile. Au decis că nu mai pot locui în comuna unde s-au născut și au crescut și unde atunci când au vrut să-și dezvolte o afacere, primarul, care îi reprezintă, efectiv i-a împiedicat. Administrația Drăgășani i-a primit cu brațele deschide și și-a îmbogățit în acest sens bugetul local prin taxele aduse de aceștia, taxe care ar fi putut să contribuie la bunul mers al administrației Gușoieni și nu Drăgășani. Concioiu nu suportă ca cineva să-și deschidă o mică afacere în comună, nu suportă ca cineva să se folosească de bunurile comune – teren sport, târg săptămânal, izlazuri, nu suportă ca cineva să-și achiziționeze un teren în zonă. Concret, Concioiu vrea involuția cetățenilor, în timp ce doar el are dreptul de a-și achiziționa lemne din banii „proștilor”, adică din taxele și impozitele colectate. Concioiu dezvoltă comuna doar unde are interes personal și nimic altceva (vezi panourile fotovoltaice pe terenul târgului și vis-a-vis de casa lui…că de la el nu iese fum niciodată, spun sătenii)

În martie 2018 a venit rândul unei asociații să fie la mâna baronului local Concioiu

Este vorba despre Asociația crescătorilor de bovine, porcine și ovine din comuna Gușoieni, județul Vâlcea care depune documentația la Judecătoria Drăgășani pentru a modifica structura membrilor și organelor de conducere a asociației, dar și obiectul de activitate pe care îl completează cu COD CAEN 0162 – activități auxiliare pentru creșterea animalelor, iar Primăria Gușoieni prin primar Concioiu Nicolae, fără nici o calitate procesuală intervine în dosar și solicită, atenție!, radierea asociației. Binențeles, instanța a respins excepțiile invocate de Primărie prin primar, a judecat cauza pe fond și obligă Primăria să achite din bugetul local, pentru acest gest prostesc în care nu a dorit decât să arate cine este el, suma de 1500 lei onorariul avocatului.

Respinge cererea


„Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată excepţia lipsei calităţii procesuale active a petentei COMUNA GUŞOENI – reprezentată prin primar Concioiu Nicolae, invocată de intimata ASOCIAŢIA CRESCĂTORILOR DE BOVINE, PORCINE ŞI OVINE DIN COMUNA GUŞOENI, JUDEŢUL VÂLCEA prin întâmpinare. Respinge ca neîntemeiată excepţia lipsei de interes, invocată de intimata ASOCIAŢIA CRESCĂTORILOR DE BOVINE, PORCINE ŞI OVINE DIN COMUNA GUŞOENI, JUDEŢUL VÂLCEA prin întâmpinare. Respinge ca neîntemeiată excepţia inadmisibilităţii cererii de chemare în judecată, invocată de intimata ASOCIAŢIA CRESCĂTORILOR DE BOVINE, PORCINE ŞI OVINE DIN COMUNA GUŞOENI, JUDEŢUL VÂLCEA prin întâmpinare. Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de petenta COMUNA GUŞOENI – reprezentată prin primar Concioiu Nicolae, în contradictoriu cu intimata ASOCIAŢIA CRESCĂTORILOR DE BOVINE, PORCINE ŞI OVINE DIN COMUNA GUŞOENI, JUDEŢUL VÂLCEA, astfel cum a fost precizată. Obligă petenta la plata către intimată a sumei de 1.500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocat. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare, apel care se depune la Judecătoria Drăgăşani. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 21.09.2018, la sediul Judecătoriei Drăgăşani, judeţul Vâlcea. Document: Hotarâre 788/2018 21.09.2018”.


Concioiu, nemulțumit de decizia instanței face Apel, pierde evident și aici și este iar obligat la plata cheltuielilor de judecată, de data aceasta cu suma de 1600 lei și tot din bugetul local, adică tot din banii „proștilor”.

Respinge Apel


„Solutia pe scurt: Respinge apelul ca nefondat. Obligă apelantă la plata către intimată a sumei de 1600 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică.
Document: Hotarâre 1160/20180/1.11.2018”


Modificare act constitutiv și statut conform A.G.


„Respinge ca inadmisibilă cererea de intervenţie principală formulată de COMUNA GUŞOENI, judeţul Vâlcea, reprezentată prin primar Concioiu Nicolae. Admite cererea formulată de petenta „ASOCIAŢIA CRESCĂTORILOR DE BOVINE, PORCINE ŞI OVINE DIN COMUNA GUŞOENI, JUDEŢUL VÂLCEA”. Dispune înregistrarea în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor ţinut la Judecătoria Drăgăşani a modificărilor survenite în actul constitutiv şi statutul fundaţiei conform Hotărârii Adunării Generale nr.1 din 16.03.2018 şi anume: Retragerea din rândul membrilor fondatori a următoarelor persoane: Socol C. Ion, Vîlvoi N. Gheorghe, Bîrneaţă C. Vasile. Retragerea din rândul membrilor activi a următoarelor persoane: Turluc Gheorghe, Călina Aurel, Predica Constantin, Marghita Alexandru, Enache I. Silviu, Niţu Constantin. Cooptarea în rândul membrilor activi a SC FAMAGRO BIO S.R.L. Comitetul de conducere are următoarea componenţă: Preşedinte – Predica Florin Cristian, vicepreşedinte – Ioana C. Petrişor Geani, secretar – Pătraşcu Ghe. Ion. Comisia de cenzori: SC CONEXPERT SRL Rm. Vâlcea. Capitolul II. Scopul şi obiectul asociaţiei se completează cu următorul obiect: „activitatea prevăzută la cod CAEN 0162: Activităţi auxiliare pentru creşterea animalelor”. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi 10 mai 2018. Document: Încheiere finală camera consiliu 197/2018 10.05.2018.


Prejudiciu la bugetul local

Tot în luna martie a acestui an, Asociația a solicitat închirierea izlazurilor, dar Concioiu nici până astăzi nu a dat un răspuns asociației – nici măcar cel de refuz. Este limpede ca lumina zilei că musiu nu are alte interese pentru aceste suprafețe ținând cont că sunt mărăcinii cât casa pe ele, ci pur și simplu nu a vrut să le închirieze asociației respective și asta pentru că el este primarul – baronul local. Și „dacă eu nu vreau, tu „fraere” nu o să dezvolți comuna că nu mă interesează să fim și noi în rândul lumii. Nu ai îngenuncheat în fața mea, nu-ți dau nimic!”, așa conclude un agent economic. Ce nu a înțeles baronul Concioiu este că în toată această perioadă a privat Primăria de încasarea a aproximativ 50.000 lei venit la bugetul local din închirierea pășunilor și curățirea izlazurilor de mizeria existentă, asociația, dacă ar fi luat în chirie suprafețele solicitate, fiind obligată să facă acest lucru. Tot în acest sens, Concioiu a privat asociația, prin lipsa unui contract de închiriere, de a accesa fonduri europene, unde printr-un proiect ar fi putut să obțină o subvenție de aproximativ 150.000 lei. Deci, exact cum spuneam, primarul pur și simplu nu dorește să se facă ceva bun în comună, fiind tot timpul împotriva cui dorește să dezvolte o afacere în comuna proprietate privată cu denumirea de – COMUNA CONCIOIU și nu COMUNA GUȘOIENI…

Rușine adminsitrației Concioiu – o adminsitrație cu lipsuri majore!

IMAGINI DOAR CU IZLAZURILE COMUNEI GUȘOIENI

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.