77 total views

Subordonații edilului Mircia Gutău au întocmit iarăși o documentație la mișto pentru aprobarea deplasării unor consilieri în Franța și Marea Britanie

cl1

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local (CL) Râmnicu Vâlcea de marți, 27 septembrie a.c. este supus votului în plen și un proiect de hotărâre care vizează deplasarea a patru consilieri municipali în Franța și Marea Britanie, în perioada 20 – 26 octombrie. Din două una. Ori Executivul local îi ia la mișto pe aleșii râmnicenilor și pe toți contribuabilii bugetului local, ori angajații primăriei, în frunte cu edilul-șef Mircia Gutău este total lipsit de preocupare pentru corecta fundamentare și redactare a unor astfel de documente.

Cheltuieli neprevăzute… prevăzute totuși, dar nu și estimate

Din documentația supusă atenției publice pe site-ul administrației locale (www.primariavl.ro) reiese că 5.500 de lei este costul individual al deplasării fiecărui reprezentant, conform invitației din partea organizatorilor excursiei (Aceeași Asociație “Cele mai frumoase sate din România” ca și la anterioara deplasare cu cântec) anexate la proiect. Cu toate acestea, în corpul proiectului de hotărâre a fost inrodus articolul 2, care prevede: “Cheltuielile legate de această deplasare, în sumă de 22.000 de lei, precum și celelalte cheltuieli pentru mebrii delegației, se suportă din bugetul municipiului.” Despre care alte cheltuieli este vorba, nu se mai precizează în documentația proiectului de hotărâre.

Participarea la deplasare trebuia confirmată cu o zi înaintea ședinței

O altă dovadă a disprețului funcționarilor municipalității conduse de Gutău o reprezintă însăși conținutul invitației oficiale atașate proiectului. Din aceasta reiese negru pe alb că edilul trebuia să confirme participarea la deplasare “până la data de 26 septembrie 2016”. Adică fix cu o zi înainte de data ședinței CL!?! Plata facturii se va executa până cel târziu în 30 septembrie a.c., conform aceleiași invitații. Ar rezulta că primăria a și achitat costul deplasării, trecerea operațiunii pe sub privirile consilierilor municipali fiind o simplă formalitate pentru o aparentă notă de legalitate a tranzacției. Curat murdar, coane Mircică!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.