6,051 total views

Procesul verbal pentru furt de balast prin exploatări ilegale de pe pârâul Govora, după o săptămână de la sesizare, nu a fost încheiat pentru că Băviță Daniel – șeful inspecției Apelor vâlcene – REFUZĂ să-l încheie, iar Prală Ștefan – directorul ABA Olt – știe acest lucru, deci îl acoperă pe Băviță luând parte la ilegalități fiind complicele nunărul 1.

DESCARCĂ ȘI ASCULTĂ DECLARAȚIA CONSILIERULUI ANDREI ȘI MIHAI – PARTEA I

DESCARCĂ ȘI ASCULTĂ DECLARAȚIA CONSILIERULUI ANDREI ȘI MIHAI – PARTEA A II-A

podul Gătăjești – zona unde se exploatează ilegal

Lanțul ilegalităților girate de Prală și Băviță se întinde pe pârâul Govora care străbate satul Gătăjești, unde de ceva timp în această zonă se fac exploatări ilegale. Consilierul local din cadrul Primăriei Băile Govora – Andrei și consilierul local din cadrul Primăriei Bunești – Mihai au fost informați de locatarii satului despre faptul că pe pârâul Govora se fac escavări, dându-și seama aceștia că nu este tocmai în regulă. Consilierii fac demersurile necesare rezolvării situației, dar de la început sunt „plimbați” și duși cu vorba.

pârâul Govora

 

Pârâul Govora este afectat de escavări ilegale atât în aval cât și în amonte, escavări care, după declarațiile cetățenilor, au ajuns gropi. Locatarii satului au informat consilierii din zonă despre escavările ilegale ale firmei Maridor, dar și ale unui alt agent economic pe numele lui Cârceag. Pentru că nu găsesc rezolvare, consilierii ne cer ajutorul prin publicarea declarațiilor pe care le susțin în totalitate și speră că poate așa abuzurile se vor stopa.

 

Așadar, pentru că „șefii” Apelor vâlcene anunță balastieriștii când vin în control, cel care a sesizat autoritățile locale pentru exploatări ilegale de pe albia pârâului Govora, este amenințat cu moartea de balastieristul problemă – Cârceag – că într-o lună de zile va fi omorât și aruncat la tomberon. Aici s-a ajuns pentru că toate autroritățile sunt de fapt o clică de complici la furtul din visteria statului.

 

Balastieriștii, din declarațiile obținute, sunt susținuți inclusiv de autoritățile locale – Primărie, Poliție – care închid ochii la activitatea ilegală, dar cu siguranță nu degeaba. Este clar că au un „salariu” necuvenit, dar asigurat pentru a trece furtul cu vederea.

Nu expunem cursul evenimentelor în forma unui text, ci atașăm acestui articol înregistrările audio în care consilierii ne explică cu lux de amănunte prin ce au trecut cu angajatul ABA Olt – Băviță, care este șef birou Inspecția Bazinală și a fost trimis chiar de Prală Ștefan să verifice cele sesizate, numai că, pe drum, Băviță se pare că a înroșit telefonul anunțându-i pe balastieriștii care escavau ilegal că vine în control și să oprească activitatea.

Consilierul Andrei se întreabă: „de ce îi anunță când ei vin în inspecție?…”, dar îi răspundem noi: pentru că așa acționează dumnealor, pentru că așa își asigură „salariul” majorat…

Administratorul Maridor este prietenul lui Prală, deși știm ne scapă numele, și se vorbește de foarte mult timp despre pretenia lor și de faptul că toată documentația topo care i-a fost necesară pentru activitatea pe care o întreprinde, i-a fost făcută de topometristul ABA Olt – Alin Constantin – cu aparatura instituției pentru că el nu deține nici un aparat de acest gen. Nu știm dacă deține nici autorizație. Alin, spun „invidioșii” a efectuat măsurătorile topo în timpul programului de lucru la ABA Olt.

balastiera Maridor – Bunești

Maridor, care se pare că își construiește în ritm alert și un hotel în orașul Horezu, este o societate din Tomșani-Vâlcea care s-a extins foarte mult și foarte repede (vezi foto), administratorul este amic bun cu Fane și atunci domnilor consilieri Andrei și Mihai…aveți pretenția ca aceștia să nu-i anunțe? Așa se explică de ce nici astăzi nu aveți și dvs o copie a procesului verbal cu cele constatate.

balastiera Maridor – Tomșani

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.