866 total views

Dacă parcarea subterană, din centrul orașului, a fost îndelung așteptată de șoferii vâlceni, tot aceștia, acum când o utilizează, nu respectă regulile acesteia.

Parcarea din Centrul orașului este funcțională din luna decembrie a anului trecut. Cu toate astea, puțini s-au obișnuit să o folosească și foarte mulți nu. Parcarea subtereană este semaforizată mai mult decât o parcare, de același gen, existentă în subteranele retailerilor bucureșteni.

Pentru șoferii neatenți se impune mai multă atenție!

Lucrătorii, care se ocupă cu ordinea locației, se confruntă zi de zi cu probleme din cazuza șoferilor neatenți sau de ce nu indifirenți, cum ar spune unul dintre lucrători. Aceștia efectiv ignoră tabela de afișaj care indică numărul de locuri disponibil pentru a-și parca mașina. Ignoră, semnele de circulație din interiorul parcării, nu știu să se ducă la nivelul -2, iar foarte mulți nu vor. Mai mult, nu știu că există un lift pentru ieșirea din parcare ori nu știu să-l folosească, ieșind din parcare de foarte multe ori pe scările betonate, ceea ce nu este interzis, dar o fac de cele mai multe ori haotic prin în fața mașinilor.

Cel mai mult șoferii ignoră locurile de parcare distribuite persoanelor cu handicat, parcând fără să țină cont, locuri pentru care se dau zilnic amenzi usturătoare. Aceste locuri sunt puternic marcate de semnul specific pentru aceste persoane și vopsite cu o culoare tot specifică, alb. Parcarea mai este semaforizată la fiecare nivel, în dreptul fiecărui loc de parcare, cu senzori de culoare care indică dacă locul este ocupat sau liber, lucru pe care orice șofer puțin atent îl observă de când a coborât în subteran, fără a fi nevoit să dea ture peste ture pentru a-și parca mașina.

Culoarea roșie indică locul ocupat, verde indică locul ca fiind liber, iar, atenție, culorile albastru și verde indică faptul că locul este liber dar destinat persoanelor cu handicat, el devenind și roșu la ocupare.

Tabela de afișaj care este exact la intrarea în subteran indică numărul disponibil de locuri libere la nivelul respectiv, imediat în dreapta fiind și tabela pentru nivelul -2. Dacă ambele tabele indică 0 e clar că nu mai sunt locuri de parcare, iar șoferul nu are altă soluție decât să iasă din subteran, căutându-și un loc de parcare în altă parte a orașului și în nici un caz nu stă în subteran așteptând eliberarea unui loc riscând să blocheze ieșirea, lucrătorii întâmpinând și acest gen de probleme.

În încheiere și o observație pentru administrația Gutău Mircia

Parcarea este prevăzută cu tot felul de senzori, cum ar fi și cel pentru dioxidul de carbon. În dimineața zilei de 3 ianuarie și nu numai, acești senzori au produs un zgomot asurzitor pentru cei care au parcat la -2, parcarea fiind solicitată la maxim și implicit și aceștia (n.r. senzorii de dioxid de carbon), iar cetățenii s-au cam panicat neînțelegând ce se întâmplă crezând că este vorba de o evacuare de urgență, nicidecum că senzorii nu mai suportau atâtea mașini. Problema se pare că este una de construcție, nivelul -2 nefiind bine aerisit și probabil vom mai avea astfel de situații. În aceste condiții, domnule primar, această situație nu trebuie să treneze și nici să mai existe și sper că veți lua măsuri urgente pentru a remedia situația creată și de speriat pentru unii.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.