Într-o declarație de presă acordată publicației „Ziarul de Vâlcea”, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a subliniat măsurile pe care le va întreprinde în instituția pe care o coordonează.
El spune că: „suntem printre primele Consilii Județene din România care încă de anul trecut am făcut restructurări, au dispărut șefii de birou și ne-am încadrat, în avans – ca să spun așa – în restructurare, așa cum s-a cerut acum”. Cât privește recrutarea și angajarea personalului competent, Rădulescu a subliniat că nu vor fi organizate concursuri în mod artificial: „nu am aranjat și nici nu vom aranja concursuri, pentru că eu vreau să mă înconjor de oameni competenți și nu încălcăm legea pentru nimeni și nimic”,
Nu am aranjat și nu vom aranja concursuri !?
Tot orașul știe că nu te poți angaja în Consiliul Județean dacă nu ești în PSD, dacă nu ai lipit afișe pentru partid, dacă nu ești pila cuiva, dacă nu ești vreo obligație a unui constructor și lista poate continua. Cât despre aranjat sau nu concursurile, poate ar fi bine să republicăm articolele cu angajările, pentru o împrospătare a memoriei, a unora…Le vom republica!
Nu vor fi organizate concursuri în mod artificial?
În 21 ianuarie, la Consiliul Județean a avut loc concursul de promovare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției publice de conducere vacantă de director general la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea – DGASPC! Pe lângă faptul că edilul susține că nu face angajări, și observând că cel menționat a fost susținut în urmă cu doar o lună de zile, persoana care s-a înscris la concurs, singura de altfel, este Marius Mărgărita, un membru PSD, fost consilier personal al edilului, pe probleme de…rezolvat interese personale, că de instituție nu avea cum!
În cazul Mărgrita nu putem discuta despre competență și pregătire profesională care să ducă la o gestionare eficientă a instituției ce are un adevărat grad de complexitate managerială. Concursul stabilit prezintă o situație ambiguă și cu ușurință se poate interpreta în mai multe feluri. Surse din Consiliul Județean ne-au mărturist cât de șocați au rămas la cele auzite, susținând că „Mărgărita nu poate conduce o asemenea instituție, neavând calitatea și competența necesară. Cât a fost consilierul lui (n.red. al lui Răduelscu) nu făcea nimic, se ducea să rezolve ce avea el de rezolvat, pe plan personal sau de partid, în nici un caz instituțional”. Iată un exemplu de angajare „fără aranjare!”
Nu angajăm?
În data de 10 martie 2025, este programat concursul pentru ocuparea funcției contractuale de conducere vacante de Administrator Public al județului Vâlcea, pe perioadă determinată, respectiv mandatul președintelui CJ. Cine se va înscrie? Nimeni! Se va înscrie doar Adrian Mihăilă care va și câștiga concursul, așa cum a câștigat de fiecare dată, fiind Administrator Public de 8 (opt) ani. A se înțelege clar, nu avem nici o problemă cu domnul Mihăilă, ci cu cele „zbierate” de edil cu privire la concursurile pe care nu le organizează în mod artificial.
Mihăilă poate este un profesionist, nu contestăm, dar ideea în sine este că acest concurs, ca majoritatea, nu este promovat de președintele Rădulescu. De ce? Pentru că se dorește a fi un concurs organizat în mod artificial, cum el susține că nu le organizează! Până la ora actuală, toată presa ar fi trebuit să scrie despre acest concurs și să fie intens promovat pe rețelele de socializare, pentru a se înscrie cât mai mulți. Mai mult, pe pagina oficială de Fb a CJ VL, pe contul personal – Rădulescu Constantin – , peste tot concursurile ar trebui promovate, dar nu sunt, fiind de fapt cât mai ferite de ochii tuturor. Ce, Vâlcea nu mai are oameni competenți să dețină funcția de administrator public? Are, dar ei nu au relații/pile la partid! Și nici la DNA!
Nu angajăm?
Tot în data de 10 martie 2025, este programat concursul de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a două funcții publice de execuție vacante de consilier gradul profesional superior, respectiv consilier grad profesional debutant.
Rădulescu mai pune și problema personalului de specialitate care susține că „este îngrijorător că vom rămâne efectiv fără personal de specialitate în zonele unde oamenii au plecat la pensie, fiindcă aceeași lege ne interzice să scoatem posturile la concurs”, definind situația ca fiind o dilemă administrativă. Noi vedem că încă sunt scoase la concurs anumite posturi. Cât privește personalul de spcialitate la care edilul face referire, el lipsește cu desăvârșire pentru că instituția administrativă județeană este arhiplină de angajați pe criterii politice, fără experiență și cu o acută lipsă de profesionalism. Toți din 2016 – prezent.
Autorul articolului din publicația mai sus amintită, susține că „această poziție (n.red. a președintelui Rădulescu) reafirmă angajamentul pentru respectarea normelor legale și pentru selectarea riguroasă a personalului, prioritizând competența și pregătirea profesională”
Dacă Rădulescu ar prioritiza competența și pregătirea profesională, nu am vorbi astăzi despre ATOP. Vom reveni cu articol pe acest subiect.