1,440 total views

…susține un angajat care nu mai are liniște din cauza tensiunilor create între el și managerul Bibliotecii Județene Vâlcea. Așadar, Grigorescu a dat peste un angajat tipicar, meticulos, atent, dibaci și acum foarte pornit împotriva lui la aflarea veștii că a primit un nou mandat și tensiunile dintre ei, cu această ocazie, vor continua, iar el riscă să-și piardă jobul. Grigorescu îl tot amenință că-l dă afară.

De mai bine de 1 an și jumătate, la Biblioteca Județeană „Antin Ivireanul” Vâlcea, există tensiuni între un angajat și managerul instituției – Remus Grigorescu – cel care în ședința CJ din iunie a primit un vot „pentru” un nou mandat. În acest sens, angajatul face foarte multe sesizări către diferite instituții ale statutului cu abilități în control (pe care probabil le vom publica pe etape), dar fără un rezultat final în favoarea lui, susținând că Grigorescu este blindat de pile și poate asta este cauza.

Aducem în atenția opiniei publice, deocamdată, din toate cele care ne-au fost sesizate pentru un demers jurnalistic, ultima sesizare pe care angajatul o transmite, chiar marți 23 iulie, prefectului Florian Marin, în speranța că cele sesizate vor fi îndreptate. În final asta cere omul, nu acuză aici pe nimeni, ci doar sesizează un posibil conflict de interese care face ca hotărârea de numire în noul mandat, a lui Remus Grigorescu, să fie ilegală.

Totuși, dacă angajatul are dreptate și prefectul va constata asta, iar CJ modifică, adică îndreaptă cele greșite dacă sunt greșite, nu e bine pentru secretarul județului și nici pentru președintele Rădulescu. Pentru că proiectul de hotărâre supus aprobării vine în urma tuturor verificărilor efectuate de secretarul județului și nu numai. Și vai și de consilirii județeni care aprobă în masă, orice!

Redăm mai jos o parte din conținutul sesizării:

„1.Menționarea drept temei legal și supunerea evaluării a Regulamentului de Organizare și Funcționare al Bibliotecii Județene, un act care nu este de actualitate și este nelegal din perspectiva Hotărârii Consiliului Județean Vâlcea nr. 62 din 31 martie 2016, conduce la negalitatea întregii Hotărâri nr. 145 din 19 iulie 2019 a Consiliului Județean Vâlcea. În plus, Anexa 1 cuprinzând ROF-ul Bibliotecii Județene Vâlcea aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Vâlcea nr. 96 din 19.08. 2014, dar nerefăcut, face parte din Caietul de obiective aprobat de președintele Consiliului Județean Vâlcea la art 3 din Hotărârea nr 145 din 19 iulie 2019.

2.Procesul verbal final numărul 8803 din 19 iunie 2019 este semnat de reprezentantul compartimentului Economic al Consiliului Județean Vâlcea domnul Adrian Pădurețu, soțul angajatei Bibliotecii Județene Vâlcea, subalterna directă a Domnului Grigorescu Remus, doamna Camelia Elena Pădurețu. Apreciez că în acest caz avem de-a face cu un conflict de interese.

3.Art 2 din Hotărârea Consiliului Județean Vâlcea nr 145 din 19 iulie 2019 prevede numirea domnului Grigorescu Remus în funcția de manager la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, acesta ocupând deja această funcție. Numirea sa fără coroborarea art 2 cu prevederile art 4 din aceeași Hotărâre apreciez că este nelegală.

Având în vedere cele semnalate la punctele 1, 2 și 3, vă rog să dispuneți intrarea în legalitate a Hotărârii Consiliului Județean Vâlcea nr 145 din 19 iulie 2019”

Angajatul, pentru a ușura munca prefectului, anexează la sesizare toate documentele care certifică, în opinia dumnealui, o încălcare a legislației în vigoare și obligarea la punerea în legalitate a Hotărârii nr 145/19 iulie 2019, de către prefectul Marin.

În loc de concluzii, la acest articol…

Se pare că Grigorescu și-a asigurat un loc călduț pentru 2020 în căruța luzărilor pesediști, bătând palma chiar cu Rădulescu care nu l-ar fi primit moca în partid (Rădulescu nu face nimic moca, să ne fie clar!) și că noul mandat în fruntea Bibliotecii Județene, oferit pe tavă, cică ar fi costat enorm…cel puțin așa vorbesc invidioșii pe la colțuri…vom vedea…

Vom reveni!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.