1,040 total views

…în fosta locație a stației de asfalt care a aparținut DADP Râmnicu Vâlcea. Motivul pentru care s-a luat decizia construirii unei baze de agrement a fost forarea la 80 m în urma căreia s-a găsit apă sărată, zona dovedindu-se a fi plină de această resursă. Asta a fost baza și de la ideea asta s-a plecat pentru dezvoltarea turismului în zonă și atragerea de investitori pe viitor, în acest sens.

Luni 22 iulie, Consiliul Local Vlădești a fost convocat în ședință ordinară, cu o ordine de zi relativ ușoară, ce a cuprins 9 proiecte de hotărâri ce au fost aprobate cu unanimitate de voturi. Cele mai importante proiecte au fost: predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții „C.N.I.” S.A. a amplasamentului necesar executării obiectivului de invesțitii „Complex servicii balneare în comuna Vlădești” și aprobarea efectuării unor lucrări de reparații la drumurile de interes local.

Despre proiectul „Complex servicii balneare”, primarul Adrian Cosac le-a oferit consilierilor locali detalii, spunându-le că poveștile au devenit realitate, adăugând că CNI scoate la licitație SF-ul, PT- ul și inclusiv licitația pentru execuție, iar lor le revine sarcina să depună proiectul cu toată documentația solicitată.

„Partea de cofinanțare este terenul e care îl predăm și racordarea la utilități. Investiția dacă o făceam pe Primărie nu puteam accesa fonduri decât până la 2 milioane de euro. Ținând cont că ne-am propus să facem mai multe, am făcut un parteneriat cu Consiliul Județean și împreună am făcut o temă de proiectare care ajunge la aproape 9 milioane de euro. La final se va stabili modalitatea de exploatare. Am făcut o notă conceptuală, am stabilit măsurile prioritare, am făcut studii geo, am cerut avizul de la Apavil să fim siguri că nu vor fi probleme cu conducte ce traversează zone de protecție severe sau sanitare, am făcut ridicare topo, am intabulat terenul. Suprafața complexului este de 1 hectar din care pe 3000 mp va fi bazinul de înnot și restul va cuprinde complexul de servicii balneare. Am făcut extras de carte funciară, l-am dus, s-a analizat, e totul în regulă, acum ne așteaptă cu predarea amplasamentului să vină să facă vizita în teren și să se apuce ei de ce trebuie. De acum încolo depunem ce ne mai cer ei. Predarea amplasamentului este o garanție că se apucă de treabă. La finalizarea acestui proiect, Complexul Balnear, după un estimativ minim, se pare că va asigura undeva la 50 – 60 de locuri de muncă”, le explică primarul consilierilor locali.

După ședința de consiliul edilul a dispus deplasarea în zona unde se va construi complexul turistic pentru a putea observa și în teren, cum se spune, despre ce suprafață este vorba și de ce s-a ales această zonă.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.