241 total views

Dacă românii au reușit să recupereze țara din mâinile unui regim abuziv, care și-a pedepsit cetățenii la 10 august, stând la cozi în diaspora pentru a vota contra corupției și pentru Europa, la Râmnicu Vâlcea, cetățenii au dat un prim semnal că vor să-și recupereze orașul. Pentru asta, conducătorul municipiului care a luat o primă „bătaie” în fieful lui a ieșit public cu jigniri.

Nu ne puteam aștepta la altceva din partea edilului, după rezultatele alegerilor din 26 mai 2019. Observăm că dumnealui, pe lângă faptul că nu a înțeles nimic din ceea ce râmnicenii au transmis, prin vot, alianței PSD-PER, cu anumite declarații jignește fără a realiza că îi jignește de fapt pe cei 11.700 de vâlceni care au votat USR-PLUS. Pentru asta, facem câteva comentarii pertinente la “emanațiile” domniei sale.

Afirmați că, cităm:

“am avut şi avem în continuare cu consilierii locali şi judeţeni membri ai Partidului Social Democrat, cu conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea sau cu structuri guvernamentale conduse de membri ai PSD o colaborare foarte bună, care nu ţine neapărat de culoarea politică, ci de calitatea umană a celor implicaţi”

Vreți să ne spuneți că nu formarea majorității atât de necesare în Consiliul Local este motivul „colaborării” cu PSD, ci „calitatea umană” a acestora din urmă ?! Penibil!

Știm cum și de ce au ajuns consilierii PER și PSD în Consiliul Local. O știe tot orașul. Ei sunt acolo să ridice mâna când mai marele orașului o cere. Punct.

„Calitatea umană” a acestora i-a împiedicat să facă, timp de 3 ani, orice discuție, pe orice proiect, în ședințele de consiliu. Și au fost vreo 40 până acum.

Tot “calitatea umană” a acestora i-a impiedicat să propună propriile proiecte de dezvoltare a orașului.

În altă ordine de idei, inducându-ne idea că ați făcut alianța cu PSD pentru “calitatea umană” a consilierilor locali ai PSD, de fapt, jigniți consilierii celorlalte formațiuni politice din Consiliul Local, ei neridicându-se la standardele dumneavoastră minime de “calitate umană”.

Tot dumneavoastră declarați: “Cârcotașii ăia de pe facebook, care n-au pus o cărămidă în viața lor, își permit acum să facă supoziții. Să vină la alegerile locale să se bată cu Gutău Mircia, îi aștept cu brațele deschise, și vor vedea atunci ce arsenal va avea Gutău Mircia de arătat vâlcenilor ce a făcut…”

Îi jigniți profund pe cei 11.700 vâlceni care au ieșit la vot și au ales Alianța 2020. Chiar așa de “nepregătiți” îi considerați, încât nu știu pe cine și ce au votat? Vă închipuiți că au  ieșit la vot în număr așa de mare doar pentru a vota împotriva lui Dragnea? La “experiența” dumneavoastră politică trebuia să vă dați seama că, atunci când electoratul este scârbit de clasa politică pe care o are, și nici nu are opțiuni, nu se prezintă la vot. Niciodată electoratul nu s-a mobilizat într-o măsură mult mai mare decât de obicei, pentru a sancționa. El vine pentru că are de ce să vină la vot. Are ce vota și are cu cine. Au stat cu orele la coadă să ce? Să-l dea pe Dragnea jos că să îl pună pe … Blaga?

Ne așteptam să spuneți că Referendumul a avut un rol important în această mobilizare, asta pentru că vreți neapărat să minimizați importanța Alianței 2020.

Ne amuză provocarea lansată:

“Să vină la alegerile locale să se bată cu Gutău Mircia, îi astept cu brațele deschise, și vor vedea atunci ce arsenal va avea Gutău Mircia de arătat vâlcenilor ce a făcut”.

Se poate lesne observa formația dumneavoastră. Aveți impresia că primar se ajunge pe “smardoială”, iar vâlcenii sunt o gloată, privesc gladiatorii și-l recompensează pe cel care rămâne în picioare. Dumneavoastră credeți că “câștigați primăria”, pe persoană fizică. Nu că vâlcenii vă mandatează, vă angajează, vă plătesc 4 ani salariul să vă faceți treaba. Adică să conduceți orașul în interesul lor, nu al dumneavoastră. Postul de primar nu este un premiu pe care îl câștigați în luptă, este o responsabilitate pe care v-o luați în fața celor care v-o acordă.

Vă lăudați cu proiecte importante realizate împreună cu PSD în folosul vâlcenilor.

1. “Transferul către municipiu a unei părți din Dealul Capela”

Până acum Dealul Capela a fost al reptilienilor? Municipiul nu a avut acces pe deal? Cum influențează viața vâlcenilor acest “transfer al Dealului Capela”? Vom merge pe stradă, vom privi Dealul Capela și ne vom bucura nespus: de acum este „pe” municipiu!

Sau vreți cumva să ne spuneți că urmează să ne puneți să băgăm niște bani în Dealul Capela? Să plătim să ce? Să ne plimbăm prin pădure nu ca până acum ci pe…alei betonate? Ne-ați întrebat dacă vrem să îngropăm câteva milioane de lei în Dealul Capela? Nu ne-ați întrebat! Alianța PER-PSD are majoritate și Gutău Mircia face ce-i trece prin cap, nu mai este nevoie de consultarea publicului.

2. “Sprijinirea în comun a echipei campioane de handbal feminim SCM”

Vă confirmăm că vâlcenii sunt foarte mândrii că au dat 9.000.000 lei în 2 ani pentru a “cumpăra” titlul național cu numărul 20. Dacă rămâneam la 19 titluri eram de râsul lumii și nu mai aveam obraz să rivalizăm cu autobuzele electrice ale clujenilor, cu locurile de muncă și salariile sibienilor, sau cu proiectele smartcity ale slătinenilor.

3. “Preluarea Sălii Sporturilor Traian”

Excelentă realizare! Dacă nu o preluați dumneavoastră sigur ne-o luau ungurii din Covasna, i-am auzit vorbind între ei. Urmează să îngropăm câteva zeci de milioane bune în noua Sală de Sport Traian. Dar niciun preț nu este prea mare pentru fericirea vâlcenilor! Vă închipuiți ce mândri o să fim când vom vedea în mass-media imagini și filme de la balul primăriei desfășurat în noua Sală de Sport Traian? Nebunie!

În final dorim să vă transmitem domnule Gutău Mircia că ne va face o deosebită plăcere să vă “întâlnim” în campania electorală din 2020.

Sperăm să vă păstrați până atunci statusul “eligibil” pentru funcția de primar. Nu de alta dar ar fi păcat să nu vă puteți “bate” cu cei 11.700 de vâlceni.

Concluzia?

Domnule primar: vă solicităm să scoateți, de pe pagina oficială a Primăriei Râmnicu Vâlcea, comunicatul care este stric politic, care nu are nici o legătură cu administrația locală și pe care l-ați remis în urma scrutinului electoral din 26 mai, fiind nemulțimit că râmnicenii s-au trezit.Mai mult, nu puteți semna ca primar un comunicat politic, în care faceți vorbire inclusiv despre „decontul PSD Vâlcea” și să-l faceți public pe pagina oficială a administrației.

Scoateți comunicatul politic de pe site-ul PRIMĂRIEI RÂMNICU VÂLCEA pentru că acest site nu aparține formațiunii politice de buzunar – PER Vâlcea

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.