845 total views

…la Spitalul din Mihăești. În ședința ordinară de luni, 27 februarie, a fost aprobată alocarea sumei de 1.000.000 lei, pentru construirea unei clădiri medico-administrative la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Constantin Anastasatu” Mihăești.

Este vorba despre o clădire nouă, în care se vor amenaja birouri, spații pentru depozitare arhivă, precum și spații destinate activităților medicale și dotate cu mobilier specific. Alte investiții la Spitalul din Mihăești vor consta în construirea unei noi clădiri de spital pentru cazare și tratarea pacienților, dar și extinderea și reabilitarea ambulatoriului de specialitate din cadrul spitalului.

Reamintim că, în septembrie 2022, pentru unitatea medicală s-a semnat un nou contract care vizează creșterea siguranței pacienților în Spitalul de Pneumoftiziologie Constantin Anastasatu Mihăești, pentru care Consiliul Județean Vâlcea a obținut o finanțare în valoare de 2,2 milioane euro. Prin acest proiect, în cele două locații ale spitalului vor fi montate 2 sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii cu acoperire totală, 2 sisteme de detectare semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen, 2 instalații de producere și distribuție fluide medicale, respectiv oxigen și vacuum, dar și 2 sisteme informatice pentru monitorizarea și gestiunea fluidelor medicale în spital.

De asemenea, va fi reabilitată rețeaua de alimentare cu energie electrică în toate saloanele în care sunt prevăzute rampe de distribuție oxigen și vaccum medical. Investiția vine în completarea unui alt proiect derulat de CJ Vâlcea în ultimii doi ani, în cadrul căruia spitalul din Mihăești a fost dotat cu echipamente și dispozitive medicale necesare luptei împotriva COVID.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.